keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Edistystä :)

Mette on ollut hurjan taitava pieni harrastuskoira tällä viikolla.

Eilen vakkariagit meni paremmin kuin hyvin (kunnes kävi pieni äksidentti). Mette kulki, mä luotin ja homma toimi. Jiihaa :) Sehän tuntui ihan agilitylle. Aika huisia. Kepeille mentiin yhden hypyn kautta, avokulma + takaaleikkaus, ja sinne sujahti. Mulle tuli niin hyvä mieli eilisissä treeneissä ettei tosikaan. Ainut iso miinus tuli, kun Mette painatti pussiin ja jotenkin rysäytti itsensä sitä puuosaa päin. Hirmuinen rytinä ja kolina ja vinkasu ja Meme tuli häntä alhaalla. Tehtiin uudelleen pelkkä pussi ja piti auttaa nostamalla pussin kangasta, jolloin meni reippaasti. Harmi juttu, mutta ensi viikolla selviää kuinka pehmeä tuo on. Toivottavasti se ei muistele pahalla.

Jaava ja Myrtti sai iltaruoat maneesin parkkiksella. Jaavan piti tehdä tunnari (ekalla ei keskittynyt ei niin yhtään), Myrtin kanssa seuraamista. Myrtti oli taitava.

Tänään käytiin aamulla Löytyllä Tuulin ja Chilan kanssa. Mette teki samaan aikaan Chilan kanssa. Alkuun perusasentoon tulemisia lelulla ja pieniä seuraamisia myös. Mette leikki hyvin, eikä sitä kauheasti Chilan ruututreenit häirinneet. Paitsi Chilan vinkulelu olisi Meten mielestä ollut paljon kivempi kuin oma karvalelu ;). Tehtiin ruudun paikkaa, ihan hyvin alkoi sujumaan. Vielä tunnaria. Ensin piilotin oman ja sitten seuraaville toistoille lisäsin kasan vääriä ja toin omaa lähemmäs niitä. Viimeisellä kokeiltiin niin, että Tuuli piilotti oman väärien viereen. Ensimmäistä kertaa joku muu piilotti oman. Mutta ei ongelmaa, Mette käytti hyvin nenää ja työskenteli oikeassa mielentilassa. Sieltä se oma löytyi ja siihen oli hyvä lopettaa :)) Ja kaiken kruunasi se, että Mette oli hiljaa, ei vinkumista, ei haukkumista!! Ja pystyin jäämään Tuulin kanssa juttelemaan ilman, että on koko ajan olo, että kohta Mette räjähtää. Se olla möllötteli siinä häntä alhaalla! Enpä olisi tätä uskonut ikinä. En niin ikinä. Olipas ihana tunne :)

Jaavan kanssa vähän seuraamista ja liikkeestä istumista. Tarjosi sitten istumista ilman käskyä :) mutta onneksi istui käskystäkin. Ruutua, jossa alkuun oli vähän ongelmia. Mutta kyllä se lyyti sitten alkoi kirjoittaa.. Pohdittiin, että pitäisi aina olla ekalla yrityksellä kosketuslätkä siellä ruudussa, jotta menisi aina ekalla oikein. Nyt menee vasta toistolla (kuin se noissa parissa kokeessa on sinne osunut?). Ruudun jälkeen tunnari kokeenomaisesti. Jaavuskainenhan osasi ja sai ansaitusti aamuruoan.

Myrtti sai alkuun hömpötellä palloleikkejä ja sitten luoksarin stoppia. Nyt otin lopulta käyttöön kunnon avut ja Tuuli sai viskoa froliceja Myrtin taakse. Alkoipa Myrtinkin stoppi paranemaan, näitä siis lisää. Tehtiin myös noutoa, joku possu varasteli.. Mutta itse nouto hyvä. Kaukot liikkuroituna, vähän piti katsella joka välissä Tuulia, mutta ei vaikuttanut tekemiseen :) Loppuun vielä seuraaminen, mikä hyvä. Myrtti oli varsin pätevä. Tuuli sitten kysyi, että millos se Myrtti menee kokeeseen kun liikkeetkin on ihan mallillaan.. Pelkkä ajatuskin aiheuttaa jännitystä, mun pieni perässävedettävämatkalaukkukoekoira :)

Illalla oli vielä hallivuoro. Mette treenasi Linan kanssa samaan aikaan ja aloitimme hyväksi havaitulla keinolla: perusasentoja ja minimini seuraamisia lelulla. Tää tuntuu nyt toimivan :) Sitten häiriötreeniä pertsassa, istumisessa ja maassa. Näitä pitäisi tehdä paljon lisää, mutta kyllä nämäkin etenee. Loppuun vielä ruutuhommia, hyvin meni sekin. Ja mikä kruunasikaan tämän illan? No se, että Mette oli hiljaa <3 Eikä oltu jousilla, vaan varsin maltillisessa mielentilassa. Nyt vaan pikku hiljaa vaikeutusta ja samalla palkkauksien pohtimista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti