tiistai 23. lokakuuta 2012

Tokoa ja aksaa

Olin ilmoittanut Meten Korrien toko-päivään sunnuntaille, mutta sattuneesta syystä jouduin sen myös perumaan. Koska Mette kuitenkin löytyi ennen koulutusta, eikä meidän tilalle oltu saatu vielä uutta koirakkoa, pakkasin koirat autoon ja suuntasin koulutukseen. Otin varmuudeksi Jaavan ja Myrtin autoon mukaan, kun ajattelin ettei Mette varmaankaan jaksa tehdä niin mitään, mutta kokeillaan kuitenkin ensin. Halusin kuumeisesti neuvoja meidän viime viikolla ilmenneeseen ongelmaan (piippiipipipipiiiip) ja sainkin paljon ajattelemisen aihetta. Mulla on nyt melko selvänä, miten lähdetään etenemään. Mette oli todella väsynyt ja jutellessani Riitan kanssa, se vain istui ja silmät luppasi kiinni (olipahan vaan ihanaa, kun pystyi vaan juttelemaan ja koira möllötti rauhassa ;)). Kun sitten tehtiin pieniä hommia, niin se teki ihan innoissaan. Reipas tyttö. Tää koulutus tuli kyllä niin tarpeeseen ja mulle jäi hyvä mieli. :)

Maanantaina käytiin ihana terapialenkki Lauran ja koiralauman kera. Lenkin jälkeen terapia jatkui kaffittelun merkeissä, josta siirryttiin pihalle vähän tekemään aksakeppejä + Jaava tunnaria.    
pystykorvakerho, (c) L.Okker
Illalla nappasin Jaavan autoon ja Hollolaan tokoilemaan. Metelle teki varsin hyvää yksi vapaapäivä, eiköhän viikonlopussa ollut ihan riittävästi äksöniä. Jaavan listassa oli ruutua läheltä, luoksari stopeista palkaten, suora luoksari, tunnari ja metalli. Ruutu oli vähän alkuun vaikea, joku unohti palkata luoksarin seisomisen, mutta Jaava teki hyvin. Tunnari ja metalli myöskin ihan mallikkaat. Eikä Jaava ottanut mitään häiriötäkään samaan aikaan treenaavasta Riemusta, uudesta paikasta tms. Treenien lopuksi vielä pikkuinen lenkki porukalla.

Tänään olikin Meten vakkariaksat. Meillä olikin ihan sairaan kiva rata!! Ja Mette oli niiin hurjan hieno. Alkuun Mette tykitteli lelupalkalla ja sitten tehtiin vähän keppejä. Ensin pelkät kepit, jotka meni hyvin. Sitten mutkaputkelta kepeille, ekalla Mette meni puomille (joka oli keppien vieressä). Mutta toistoilla sujahti kepeille ilman ongelmia ja kepitteli täysillä loppuun asti. Voi jukra, en olisi uskonut! Nyt alkaa kepeillä olemaan jo vauhtia ihan kivasti :). Tehtiin vielä parin hypyn pyöritys + puomi ja sitten vielä parin hypyn pyöritys + puomi + putki. Tämäkin meni mallikkaasti. Loppuun vähän irtoamista ja ihan viimeisenä kokeilin tikulla jäätä. Kolmen hypyn suora (hypyt ei olleet ihan suorassa linjassa) + mutkaputki + kepit. Ekaa kertaa kepit siis noin monen esteen jälkeen. Ekalla yrittämällä ei malttanut pujotella ihan loppuun asti, vaan jätti yhen pujottelematta (iltaruoka houkutti "vähän"). Toisella yrittämällä mentiin sitten loppuun asti. Aikasta mahtavaa, tänään taas tuntui, että Mettehän osaakin tehdä aksaa :)

Jaavan kanssa reenattiin ruutua, seuraamista, luoksaria, tunnaria. Pätevä mummeli. Myrtti teki liikkeestä maahanmenoja (tarjosi koko ajan seisomista..) ja seuraamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti