Myrtti


slkn Vehkaliinan Suomyrtti
s. 3.7.2007

FIN42276/07
i.Jäkäläkummun Suupaltti “Jaska”
e.Taivaannastan Diidalogus “Unna”
lonkat: A/A
kyynärät: 0/0
polvet: 0/0
silmät: ok (09/14)
prcd-pra: A
muuta: olat ja selkä terveet -08
jälkeläiset: Taivaannastan I-pennut, i. Anana’s Elämäntapa “Jojo”
tokossa TK1, agissa maxi2, rallyssa RTK2, mejä AVO3, poropaimennustesti hyväksytty 2009, poropaimennuskilpailun 9. 2010, MH-kuvattu hyväksytysti, lt +170, laukausvarma, näyttelyistä ERI

Myrtti saapui meidän laumaan pitkän harkinnan ja odottelun jälkeen. Olin seuraillut Myrtin Unna-äitiä sisaruksineen pennusta asti ja varasin pennun pari vuotta ennen niiden syntymää. Vihdoin ja viimein se kauan odotettu juoksu alkoi ja ultrassa näytti hyvälle. Enää tarvitsi vain jännittää syntyisikö kahta narttupentua. Ilolla ei ollut rajaa, kun puhelimeni piippasi: ”2 narttua ja 2 urosta on syntynyt. Pennut on reippaita ja äänekkäitä”. Niin Myrtti saapui minulle sijoitukseen Marilta (kennel Taivaannastan).

Myrtti oli nuorena hurjan vilkas. Siinä, missä Jaava oli reagoinut häntää nostamalla, oli Myrtti jo mennyt. Myrtti on myös melko saalisviettinen ja muistan tuskastuneena katselleeni 3-4 kuukautista pentua, joka innolla juoksenteli tuulen mukana leijailevien lehtien perässä. Ja minulla ei ollut pienintäkään mahdollisuutta saada sitä tulemaan sieltä pois..

Nykyään Myrtti on varsin helppo ja mutkaton. Ystäväni sanoja lainatakseni: "Myrtti on kuin viini, joka vain paranee vanhetessaan". Se on sellainen perusfiksu lappalainen, joka ei turhia jännittele eikä kysele.

Myrtin kanssa suurin haaste harrastamisessa on ollut sen reagoiminen jännittämiseeni. Myrtti lepyttelee ja rauhoittelee oudosti käyttäytyvää omistajaa. Treenaaminen Myrtin kanssa on mukavaa, se on nopea oppimaan ja tykkää puuhastella. Myrtti alkaa olemaan eläkeiässä, mutta mielenvirkistykseksi hömpöttelee rally-tokon parissa. Nuorena teki agilityä, tokoa ja verijälkeä. Myrtti on kokeillut myös aktivointimielessä hakua, ihmisjälkeä, raunioita, lampaiden ja porojen paimennusta. Eniten Myrtti taitaa nauttia maastolajeista, niissä se on elementissään.

Tammikuussa 2011 syntyivät Myrtin ja Jojon pennut sekä samalla Myrtti siirtyi minun omistukseeni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti