Mette


slkn Taivaannastan Ilomiete
s. 6.1.2011

FI13979/11
i.Anana’s Elämäntapa “Jojo”
e.Vehkaliinan Suomyrtti “Myrtti”
lonkat: A/A
kyynärät: 0/0
polvet: 0/0
silmät: terveet (09/14)
prcd-pra: A
pompen-tauti: terve
DM (etenevä selkäydinrappeuma): terve

muuta: selkä ja olat terveet -12
tokossa AVO1, agility medi2, rally RTK1, Poropaimennustesti hyväksytty 2012, Poropaimennuskilpailun 18. 2013, näyttelyistä EH, MH-kuvaus hyväksytty, lt +174 laukausvarma
 
Ennen Myrtin pentujen syntymää päätin, että pentua en ota, jos ei joku vaikuta juuri omalta. Pennut oli jo varmaan 5-viikon ikäisiä, kun tein päätökseni: se “sileäkarvainen noutaja” saisi jäädä äitinsä helmoihin.

Mette nukkui pentulaatikossa usein erillään muista pennuista ja ulkona se viiletti missä sattuu. Se on pienestä pitäen ollut melko itsenäinen eikä se ole pahemmin hätkähdellyt mistään. Pentuaikana se oli huomattavasti äitiään rauhallisempi, mutta reipas ja menevä. Mette on myös hyvin ahne ja se puuhastelee mielellään.

Meteltä ei jää mikään huomaamatta, mutta silti se pystyy rentoutumaan erilaisissa paikoissa ja tilanteissa. Ääntänsä se tykkää käyttää, mistä onkin keskusteltu useamman kerran. Meten ehdottomasti huonoin puoli on sen riistavietti, mikä rajoittaa arkielämässä irtipitämistä. Riistavietin takia suurimman osan ajasta Mette joutuu kulkemaan hihnassa, mutta tarpeeksi kaukana isoista teistä saa Mettekin viipottaa irrallaan.

Mette treenailee nykyään lähinnä rally-tokoa. Nuorempana puuhasteltiin enemmän tokon ja agilityn parissa. Mette on  päässyt kokeilemaan paimentamista sekä lampailla että poroilla, ollen varsin kehityskelpoinen yksilö. Myös muutamissa näyttelyissä on pyörähdetty.   

Mette on maailman paras pieni kainalokoira, joka saa kaiken anteeksi maailman suloisimmalla nassullaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti