keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Pentusuunnitelmia

Olemme Myrtin Maija-kasvattajan kanssa kaavailleet Myrtille toisia ja samalla viimeisiä pentuja. Mahdollisista pennuista tulee pikkuisia Vehkaliinoja, mutta ne kasvavat täällä meillä, Myrtin omassa kodissa.

Myrtti 4kk

Myrtti on 5-vuotias, koko ikänsä terveenä pysynyt (yksi hammas lähtenyt tapaturmaisesti), reipas ja mukava lapinkoiratyttö. Myrtin lonkat on tutkittu A/A (jalostusindeksi 106), kyynärät 0/0, polvet 0/0, silmät terveet vuonna 2010, prcd-pra A eli terve sekä selkä ja olat on kuvattu epävirallisesti terveiksi. Myrtti menee syksyllä niin silmä- kuin polvitarkastukseen ja toivotaan, että saadaan puhtaat paperit. Myrtti on MH-kuvattu sekä luonnetestattu +170p, laukausvarma.

Myrtti harrastaa aktiivisesti tokoa ja verijälkeä sekä aloittelee uudelleen agilityn tavoitteellisemman treenaamisen. Tokossa Myrtillä on oikeus avoimeenluokkaan, agilityssä on otettu parit startit 2-luokassa ja verijäljeltä on avoimestaluokasta 3-tulos. Näyttelyissä Myrtti on pyörähtänyt pari kertaa saaden EH:n ja H:n. Poropaimennustestin Myrtti läpäisi vuonna 2009 maininnalla "hyvä koira" ja vuonna 2010 sijoittui kilpailussa 9.

Myrtillä on yksi pentue, syntynyt 6.1.2011, isänä Anana's Elämäntapa "Jojo". Myrtin ja Jojon pennuista on terveystarkastettu kolme viidestä: lonkat A/A, C/B ja D/D, kyynärät kaikilla 0/0, polvet tutkittu kahdelta 0/0 ja silmät tarkastettu yhdeltä ollen terveet. Pennuista on kasvanut mukavaluonteisia harrastus- ja perhekoiria.

Myrtti ja Ilpo päiväunilla

Ilpo ja Mette
Luonteeltaan Myrtti on reipas ja toimintakykyinen, perusfiksu lappalainen. Taistelutahtoa ja saalisviettiä löytyy, jonka johdosta Myrtti mielellään lennättää eteen osuneet rusakot ja oravat matkoihinsa. Myrtti ei kuitenkaan etsimällä etsi riistaa, vaan ainoastaan kohdalle osuessa sinkaisee perään. Tähän olisi varmasti voinut koulutuksella vaikuttaa, mutta itse en ole osannut siihen puuttua. Myrtti ei ole millään tavoin ääniarka ja liikkuu reippaasti erilaisilla alustoilla. Rapsutukset ja ruoka on Myrtin mielestä parasta ja usein sohvalla onkin joku pieni riistanvärinen kieppi köllöttelemässä.

Jos oma pikkuMyrtti kiinnostaa, ota yhteyttä joko maija.kultamaa @ gmail.com tai tiina.pesonen @ gmail.com


2 kommenttia:

  1. Tsemppiä suunnitelmiin, toivotaan, että suunnitelmat toteutuu!

    VastaaPoista
  2. Tsemppiä suunnitelmiin, toivotaan pikku-Myrdejä! :)

    VastaaPoista