lauantai 11. elokuuta 2012

Harrastukset on niin rentouttavia


Kannattaa lähteä treenaamaan a) väsyneenä ja b) ilman kunnon suunnitelmaa, lopputulemana ajatus vaihtaa koirat postimerkkeihin. Ja kaupan päälle vielä tunne, että on maailman paras koiranomistaja ja -kouluttaja (not) ja huono omatunto, kun on menettänyt hermonsa...


Eilen siis kävin patarilla ottamassa pienet tokot ja Metelle keppi-ilmaisuja. Metelle kokeilin ensimmäistä kertaa myös laittaa ilmaisutreeniin muutakin kuin keppejä. Ekalla oli keppi, lompakko, keppi, kynä ja keppi. Hyvin meni, ainoastaan kynän yli meinasi mennä. Kun ei päässyt, ilmaisi senkin. Toisen jäljen annoin vanheta tokoilujen yli. Se treeni koostui kepistä, kepistä, kynästä, kepistä ja kepistä. Mette teki hyvin. Nämä sujui siis oikein mallikkaasti, hieno Meme.


Jaavan kanssa ruututreeniä ja tää oli se, missä mulla paloi käpy. :( Onneksi Jaava on niin kultainen, että se ei pahemmin itseensä ota. Arvon neiti paukapää kun tarjosi muun muassa kartion hakua ja sitä rataa. Ei pahemmin illalla naurattanut, mutta nyt kyllä tuo jo hymyn huulille. Yhdistetty nouto ja ruutu! :D Ehkä Jaava yritti vaan, ettei tokon niin vakavaa pitäisi olla.. No, hinkattiin sitä ruudun paikkaa ja alkoi pelittää. Väliin luoksaria ja kakeja. Uudelleen ruudun paikkaa, tarjosi taas jotain muuta. Muutamien toistojen jälkeen alkoi taas toimimaan. Tehtiin nouto ja tunnari, nää sujui. Vaihteeksi ruutua ja nyt alkoi näyttämään lupaavalle, mitä nyt Jaava stoppasi etunauhan päälle/taakse. Jaava Myrtin treenin ajaksi autoon ja taas ruutuun. Parani vain. Vielä Metenkin treenin jälkeen ruutua. Nyt näytti hyvälle.


Myrtti aloitti kunnon leikillä, se kyllä leikkii hyvin. Tehtiin lelupalkalla luoksarin stoppia ja sen jälkeen ruutua. Myrtti tarjosi nenätökkäystä kartioon. Ja nenätökkäystä ruutunauhaan. Kävin näyttämässä paikan ja sitten alkoi pelittää. Myrtti on kone! Tehtiin neljästä eri suunnasta ja Myrtin päässä raksutti ja se teki hyvin. Liikkeestä seisomista, jossa tarjosi niin istumista, maahanmenoa kuin seisomista. Plääh. Loppuun seuraamista. Myrtti oli aika liekeissä koko treenin.


Mette aloitti ruutuleikillä. Tämän jälkeen seuraamisen vasempaan käännöksiä. Luoksarin stoppia ja tolpan kiertoa. Tolpan kiertoja ei olla tehty aikoihin ja ei kyllä olisi pitänyt yhdistää toko treeniin. Hauhauhauhauhauhau, sano Meme... Loppuun perusasentoon haku, josta loppupalkat. Vielä käytiin tekemässä se ilmaisutreeni, joka menikin mallikkaasti.


Koska ajattelin maksimoida veetutuksen, tein vielä Myrtille verijäljen. Pituutta ehkä 100-200 metriä ja suora (ajatellen niitä kokeen epäonnistumisia, sehän on molemmissa kokeissa tehnyt kaikki hukat ekalla suoralla). Tänään aamusella se käytiin ajamassa, ehti vanheta 13h. Ja voi Myrtsikki. Ihan loistava motivaatio ja työskentely! Tältä sen olisi viikko sitten kuulunut näyttää.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti