maanantai 7. maaliskuuta 2011

Poropaimennus Kolarissa 4.-6.3


Vihdoin oli se aika vuodesta, että torstaina päästiin starttaamaan kohti Kolaria ja poropaimennuksia. Tänä vuonna ilmoitin ainoastaan Jaavan kisaan, sillä Myrtti sai vielä toipua pennuistansa. Menomatkalla pysähdyttiin Oulussa Tarun luona, pääsi koirat vähän jaloittelemaan ja Taru napsikin yllättäen muutamat  otokset. ;)


Leikkiä Leimun kanssa8-viikkois passikuvaKaikki kuvat löytyy täältä.


Perjantaina notkuttiin aidalla katsomassa testejä ja lauantaina päästiin tekemisiin porojen kanssa. Leimu sai jälleen (!) aloittaa kilpailun ja Jaavakin meni narttujen alkupäässä. Leimu sai hyvää palautetta suorituksestaan ja tekikin hyvin hommia. Jaava oli hyvin kuulolla ja lähti porojen perään käskystä. Ekassa aidassa piti pyörittää poroja pari kierrosta, mutta me ei päästy ekaa kierrosta alkua pidemmälle, kun porot oli laskettu aidasta pois. No, Jaava kuitenkin antoi niille alku vauhdit haukun kera. Tokassa aidassa Jaava hajotti tokan, mutta saatiin porot kirnuun ja Jaavakin pysähtyi käskystä.Eka aita: 0 pistettä, ei osoita tarpeeksi kiinnostusta poroja kohtaan, ei hakenut poroja eikä painostanut

Toka aita: 45 pistettä, tukeutui paljon ohjaajaan. ei seurannut koko parttion käyttäytymistä.


Mette oli oikein reipas pieni lapinkoira ja matkusti reilut 2100 km kiltisti takaboksissa isojen kanssa. Hotellissa oltiin kuin kotona ja paimennuksissa Mette joko nukkui autossa tai oli reippaana katselemassa meininkiä. Kaikenkaikkiaan onnistunut viikonloppu ja ensi vuonna on päästävä uudelleen.. :) Oiskohan se Myrtin vuoro sitten yrittää kisaan mukaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti