sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Myrtti tokokouluttautumassa


Myrde pääsi vähän extempore Katariina Kainulaisen TOKO-koulutukseen Villähteelle. Jonnalta oli tullut töiden aikana viestiä, että iltapäivään mahtuisi vielä koiran kanssa, joten ei muuta kuin koira kyytiin ja menoksi. Vaikka ehdittiin vain pariksi tunniksi (tyhmät työt), niin saatiin paljon uutta intoa treenaamiseen. En oikein ollut ehtinyt miettiä, että mitä tehtäisiin, joten ekassa setissä ohjelmassa kaket ja nouto. Toisessa setissä seuraamista.


Kaket tehtiin liikkuroituna ja päätin, että jos nousee ekalla -> palkka. Myrttihän nousi! Toisella kertaa meni aina mun "valmis" -sanalla maahan. Parit palkat, kun ei reagoinut liikkuriin ja pysyi istumassa. Nyt toiseen istumiseen asti ja kas, Myrttihän nousi. Vähän oli ehkä vajaita/hitaita, mutta pääasia ettei koomaantunut makaamaan.


Noutoon saatiin hyviä vinkkejä. Tehtiin niin, että heitin kapulan + pyysin hakemaan. Myrtin ollessa kapulalla lähdin toiseen suuntaan kävelemään ja pyysin seuraamaan. Heti kun Myrtti tuli seuraamaan -> käännös oikealla ja kiitos (eli irtikäsky) + nami. Myrtti nimittäin on oppinut, että mun käsien liike = lupa irroittaa. Heti kun aloin huitomaan käsillä, Myrtiltä tippui kapula. Joten nyt mun käsien pitää pysyä paikallaan.. Tehtiin myös hyppynoutoa ensimmäistä kertaa ja samalla tyylillä kuin tasamaanoutoa. Myrtistä hyppääminen olikin aika hauskaa ja se kävi vähän omatoimisestikin hyppimässä. Hassu otus! SItten tehtiin niin, että Myrtille kapula suuhun + lähetys mutkaputkeen. Myrtti kehitti tästä ihan oman leikin. Se aina jätti kapulan putkeen ja uudella lähetyksellä toi sen putkesta. Myrtillä ainakin oli huisin hauskaa. Hieno taikatemppu; "näin katoaa kapula putkeen ja näin se löytyy sieltä!" ;)


Pienen tauon jälkeen Myrtin kanssa seuraamista. Myrtin ongelma tulikin tosi hyvin esille, ei ole ennen ollut noin paha.. Myrttihän reagoi mun jännittämiseen ja liikkurointiin jätättämällä ja nyt on jätättänyt pitkissäkin seuraamisissa. Kokeiltiin sellaista, että jatkan vaan koko ajan kävelemistä ja "hylkään" koko otuksen, tapahtui mitä tahansa. Myrtti sitten alkoi jätättää ja mun kävely meinasi heti muuttua.. No, patistelulla juoksin ja kävelin ja yritin olla muuttamatta omaa toimintaani. Myrtti otti ilon irti, juoksi pussiin, suoritti A-esteen jne. Sitten se tuli seuraamaan, käännös oikealle ja sai ruhtinaalliset kehut! Näitä settejä muutamia ja Myrtti paransi vähän tekemistään. Pääasia, etten houkutellut, käskenyt uudelleen, muuttanut omaa kävelemistäni. Ainut mistä sai palkkaa ja huomiota, oli seurata oikein. Nämä ehdottomasti mukaan treeneihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti