sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Tehoviikonloppu


Meillä oli oikein kunnon tehoviikonloppu! Ohjelmassa oli hakua, tokoa ja vepeä, kiitokset vielä vaan koko porukalle oikein mukavasta viikonlopusta :) Lauantaina tehtiin tuuliharjoituksia. Tehtiin näitä ensimmäistä kertaa ja molemmille tytöille oli neljä ukkoa. Tarkoitus oli vaan kävellä ja seurailla koiran reaktioita. Kun oli omasta mielestään varma, että koiralla on haju maalimiestä (ei siis etsi enää hajua) päästettiin koira irti. Maalimies sitten palkkasi. Myrtin nenä kävi niin sukkelaa, että mun oli vaikea sanoa milloin se on varmasti hajulla. Pitäisi siis tehdä tällaisia  treenejä enemmän, niin oppisi tuntemaan koiriaan paremmin. Myrtti kyllä otti paljon hajua ja kyllähän se sitten pysähtyi siiihen suuntaan, mistä haju tuli. Jaavalla tämä reaktio oli todella helppo huomata. Se touhotteli muuta, mutta kun sai hajun, niin se oikein kunnolla pysähtyi ja tönötti nenä hajun suuntaan ja vähän jopa kiskoi sinne päin. Illasta vielä tokoiltiin. Molemmille paikallaolot ja Myrtin kanssa tehtiin noutoa (ehehhehe...) ja Jaava tais tehdä luoksetulon pysäytyksiä, avoimen kakeja ja maahanmenoja. Niin ja noudon 650g kapulalla.


Tänään oli vuorossa ihan kunnon radat. Jaavalle 1xääni, 1xvietiin maalimies ja 1x puolipakeneva. Nyt oli ihan hyvät pistot, kun Jaavan pistot on normisti kaikkea muuta ku suorat. Myrtin rata koostui 2xhaamu ja 1x valmis kivenkolossa. Myrttikin teki hommansa hyvin ja haki jo kivasti hajua keskilinjalla käveltäessä. Molemmilla oli myös motivaatio kunnossa tuolla metsässä :).


Viikonlopun loppukevennys olikin sitten vepe-treenit. Jaavanhan ei todellakaan pitänyt näin kylmällä kelillä uida ja sai luvan jäädä rannalle katselemaan Nellin ja Udin treenejä. No, eipä siinä mennyt kauaakaan, kun joku musta lapinkoira kierteli ympäri venettä ja yritti pilata Nellin treeniä.. Udinkin treenissä se kävi sähläämässä, joten olihan se sitten Jaavankin päästävä vepeilemään. Olin kyllä koko ajan ihan varma, että Jaava hukkuu, kun ei se oo ikinä noin pitkiä pätkiä noin kylmässä vedessä uinut..  Lastattiin sitten Jaava veneeseen ja miä jäin lihapullien kanssa rannalle ja kutsuin. Sinne se Jaava molskahti ja tuli syömään herkkuja. Uudestaan tehtiin sama juttu ja silloin Jaava oli jo itse menossa veneeseen. Ei sitä edes tarvinnut houkutella, että hyppäs sieltä veneesä ja ui rantaan. Aika pätevä likka! Pitääköhän meidän ens kesänä aloittaa vepeily.. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti