maanantai 13. syyskuuta 2010

Lappalaiskoirien agileiri 10.-12.9.


Perjantaina ajelin Lappeenrannan kautta (josta otettiin Marjo ja Leimu kyytiin) Kiteelle, koska oli vuorossa lappalaiskoirien aksaleiri! Kokkosen Tuija oli lupautunut meitä kouluttamaan viikonlopuksi ja olikin tosi antoisa leiri. Molemmat tytsät osallistuivat koulutuksiin ja saatiin paljon uusia vinkkejä pureskeltaviksi.


Lauantaisessa radassa treenailtiin merkkausta, twistiä, pakkovalssia, poispäinkäännöstä ja sivuttaissuunnassa irtoamista (mutkaputken ympärillä oli kaaressa hyppyjä, eikä putken toiselle puolen saanut mennä). Olipahan vaikeaa! :D


Sunnuntaina olisi ihan hyvä ollut osata kontaktit.. Jos nimittäin pystyis liikkumaan myös sivuttaissuunnassa kontakteihin nähden, niin jossain tilanteissa voisi siirtyä jo valmiiksi parempiin asemiin koiran suorittaessa estettä. ;) Tulikin hyvä vinkki tuohon Myrtin ongelmaan namilautasen kanssa. Tai siis siihen, että Myrtti osaa hyvin namilautasen, mutta ei kontaktia. Otetaan apuohjaaja käyttöön, joka palkkaa koiran alastulolla. Tällöin jää namilautanen pois, koira saa palkan ja itse voin liikkua missä vaan. Myrttihän on opetettu namilautasella, mutta keväällä aloin palkkaamaan kädestä, koska meillä oli vain hyvät kontaktit namilautasen kanssa..


Muistiin jäi ainakin heittäminen. Eli ei se koira irtoaa niille hypyille, jos pitää vain kättä ylhäällä. Täytyy siis muistaa heittää! Itselle tuli noottia siitä, että pitää ennakoida (koiran tiedettävä pari seuraavaa suoritettavaa estettä) ja turhaan oon niin kaukana esteistä. Teen siis koirille ihan turhia kaarroksia ja jään odottelemaan ja ihmettelemään. Ihan perusasiakin oli vähän jäänyt unholaan eli se, että jos käsi on kaukana -> koira on kaukana ja jos käsi on lähellä kroppaa -> koirakin on lähellä.


Tytöt teki aika kivasti hommia. Myrtti oli lauantaina jotenkin nuutunut, mutta onneksi sunnuntaina se oli ihan normaali. Niin ja Myrttikin on kuulemma koira, eikä mikään hanipuppeli! Ihme juttu, ei kai mun pentu nyt voi mikään koira olla?!  Myrtittelyn pitäis siis loppua ja mun tulisi ottaa se hallintaan. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti