sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Reeniii


Perjantaina tokoiltiin maneesilla. Oli ihan sairaan kylmä ja treenitkin meni vähän persiilleen.. Mette aloitti ruudulla. Ekalla palkka valmiina, ei muistanut juttua. Laura kävi vähän viheltelemässä ja uusinta yrityksella meni ja kovaa. Sitten joka toisella palkka valmiina ja joka toisen Laura heitti. Sama vauhti ja into joka kerralla. Mahtia. Tehtiin perusasentoa ja seuraamista, ensimmäistä kertaa luoksepäästävyys. Lopuksi vielä noutokapulan tuomista ja viimeisenä vauhtinouto. Mette tekee niin kuin on opetettu ja motivaatiota löytyy. Meten suurin ongelma on äänenkäyttö. Se esimerkiksi kiljuu juostessaan ruutuun jne.


Myrtin vuoro oli seuraavana. Mette teki tässä välissä "pikkumetet" ja sinkaisi peräkontista täysillä maneesiin syömään lihapullia pöydältä!!! Tätä se harrasti kesällä, kun mun piti aina ottaa pentukoppeja.. No joo, siitäkin selvittiin ja Myrtti hommiin. Myrde aloitti seuraamisella. Se edisti hurjasti ja poikitti, mutta se oli hyvin motivoitunut ja innokas. Sain naksun avulla korjattua paikkaa ja into säilyi. Ei häiriköitynyt edes liikkurista. Liikkeestä maahanmeno, joka hieno. Liikkeestä seisomista ei muistanut. Ei niin mitenkään. Laura sitten naksutteli ja palkkaili taakse, kun tein selvät käsiavut ja pikkuhiljaa vähentelin niitä. Lopuksi hieno seisominen. Viimeisenä kaukot kokonaan ja liikkuroituna. Hienot oli. Ja siirtymästä loppupalkka. Myrtti ei mennyt yhtään hämilleen, vaikka korjattiin ja korjattiin seisomista. Sen into ei kadonnut minnekään. Tästä Myrtistä tykkään. Nyt taitaa olla hormoonit kohdillaan!


Jaavuskainen vuorossa viimeisimpänä. Jaava aloitti perusasennoilla. Sillä ei ollut hajuakaan oikeasta paikasta. Naksuttelin sille ja kyllä se siitä vähän parani. Tätä paljon lisää. Nouto liikkeenä, ihan mahtis. Kaukoja takapalkalla. Joku virhe tuli, mutta ihan ok silti. Jaavasta ei kyllä tokohommissa uskoisi, että kohta on 9v mittarissa.. Jaava voisi ennemmin osallistua sinne pentukurssille :D Ikuinen peenu.


Lauantaina olikin meidän vakkari agilityryhmällä vuoro korkeavireellä. Mette teki hyppy + A:n alla oleva putki (aika pitkä välimatka) ensin takaaleikkauksella ja sitten jollain vetosysteemillä. Ei ongelmia. Sitten takaakierto hypylle + puomin alla oleva putki. Tää meni hyvin. Kokeiltiin takaaleikkausta, Mette yritti mennä puomille. Vähän helpotettiin kulmaa ja sitten hyviä putkeenmenoja. Lopuksi puomia. Ekalla meinasi hypätä ylösmenolta alas (?), mutta tehtiin rauhassa ja sitten onnistui. Vähän katseli alla ollutta putkea. Uusinnalla ei enää mitään katseluita ja hienot stopit. Tehtiin vielä toiseen suuntaan, taas ekalla katseli putkea. Tokalla sitten taas mentiin eikä meinattu. Oli ihan hyvä, että olikin putki siellä alla, niin tottuu siihenkin. Pienen tauon jälkeen käytiin tekemässä vinokeppejä. Onpahan nekin nyt laitettu alulle.


Poropoika Tomppa oli meillä hoidossa ja käytiin kunnon hankilenkki Meten treenien jälkeen. Vauhtia riitti ja taisi mustat ääliöt (Jaava ja Tomppa) käydä vähän pupujahdissakin.. Onneksi lunta oli niin paljon, ettei siellä montaa minuuttia viivytty. Myrde ja Mette jostain ihmeen syystä ei lähteneet minnekään ? Hassua :D Aika nopeasti Tomppa oppi meidän lauman tavoille, ainoastaan aamun ensimmäisellä lenkillä vähän keskusteltiin a) saako sinkoilla b) lussuttaa tyttöpissejä c) huudella mörköhälytyksiä turhaan d)vetää kuin veturi e) leikkiä. Muut lenkit sujuikin sitten rauhassa ja hihnat löysinä. Hyvä tyypit! Yllättävän helppoa se oli neljänkin koiran kanssa, kun oli pelisäännöt selvät...


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti