tiistai 5. helmikuuta 2013

5.2 Jaava 10v

Koirista parhain täyttää tänään kymmenen vuotta!


Valitsin Jaavan valokuvan perusteella ja taisin mainita, että: "sen vanhemmatkin on muotovalioita!" puhuessani vanhempiani ympäri toisen koiran ottamiseen. Kohtalolla oli varmasti sormensa pelissä, sillä parempaa koiraa en olisi voinut saada.

Jaava 3kk
Jaava on Koira isolla Koolla. Koira, jollaisen voi saada vain kerran elämässään. Suuren suuri persoona, pentujen opettaja, väsymätön lenkkikaveri, fiksu ja ovela, maailman ahnein otus.

Jaava 3kk
Jaava nukkui jo pienenä siellä, missä sattui nukuttamaan. Jos uni tuli keskellä käytävää, niin uni tuli.
Jaava on ollut hieno harrastelukoira, se yrittää aina kaikkensa. Jaavan lempilaji on ollut ehdottomasti agility, jossa mentiin eikä meinattu ja pää olisi mennyt vielä kovempaa kuin jalat. Edelleenkin agilityesteiden näkeminen laittaa Jaavan silmät säihkymään. Jaavan kanssa on myös treenailtu jonkin verran tokoa ja usein ainakin yleisöllä on ollut hauskaa meidän ollessa kehässä. Varsinkin nuorempana Jaava keksi kaikkea mukavaa koesuorituksiin mm. roikkumalla seuraamisen mun hihassa, komentaen koko kokeen agilityesteille, palauttaen noutokapulan liikkurille jne. Viimeisimmässä tokokokeessa tuomari ihmetteli, että onko se tosissaan 9½vuotias..

(c) Taru Vallius

Ensimmäiset agikisat ja rotumestaruusvoitto vuonna 2005! (c) Taru Vallius
Kymmeneen vuoteen mahtuu paljon kaikenlaista. Niin paljon on koettu yhdessä. Jaavan kanssa osallistuin ensimmäisiin kisoihin ja kokeisiin. On käyty leireillä, näyttelyissä, luonnetestissä ja paimennettu poroja. On saatu hyviä ystäviä ja kavereita.

Musti 5v ja Jaava 1v

Sain Jaavan samana keväänä, kun täytin 15 vuotta. Rippijuhlakuvissani Jaava vilahtelee koko 5-kuisen lapinkoiran komeudessa. Ylioppilaskuvissa kaksi Mustaa poseeraa vierelläni. Jaava muutti kanssani opiskelemaan ja oli vierelläni siirtyessäni työelämään.
Jaava kesällä 2003


Paras lukukaveri yo-kirjoituksiin


Jaavaa saan kiittää monesta asiasta. Toivottavasti meillä on vielä monia yhteisiä vuosia jäljellä!

Suuren suuret onnittelut täyden kympin koiralle!


Jaava on kasvattanut ensin Myrtin...
ja sitten Meten

Temppukoira vuonna 2007. Mustilla on tärkeä rooli.
Tokokoira

Siskoni koira Leimu 1v, Musti 8v  ja Jaava 4v
Jaava, Leimu ja pikkuMyrtti

4 kommenttia: