keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Meten agit ja Jaavan tokot


Mette pääsi aksaamaan, tehtiin irtoamisharkkaa, keinua ja ympyrää. Ympyrä oli vaikea, vaadin liikoja jne. :( Muuten treeni menikin aikasta jees. Jaava teki kaukot, Myrtti pitkän seuraamisen. Nou problemos.



Tänään kävästiin Lauran kanssa vähän ottamassa oppia tokon saloihin. Halusin saada neuvoja Jaavan ruutuun ja tunnariin. Molemmat on kuulemma hyvällä mallilla ja nyt vaan pitäisi työstää valmiiksi. Ruutuun kosketuslätkää ja stoppi sen avulla oikeanlaiseksi (paikkatreeniä). Pitkältä matkalta välillä lätkällä, namikupilla (motivaatio). Välillä käydään näyttämässä paikka (ei taputtelua maahan!!). Koira jätetään ruudun sivuun ja opetetaan korjaamaan. Hyvät valmistelut ennen liikettä.



Tunnaria vahvistellaan vielä oman piilotuksella. Sitten lisätään kasa vääriä ja oma taakse piiloon. Ja pikkuhiljaa siirretään kentälle. Eli esim. ekalla pelkkä oma piilotettu. Tokalla menee väärien yli ja oma piilossa. Kolmannella kokeillaan siirtyä kentälle. Jossain vaiheessa lisätään liikkuria, matkaa jne. Nyt vaan vielä vahvistetaan nenänkäyttöä ja varmuutta. Jaavalla on kuitenkin hyvä asenne kapuloille mentäessä, mutta kapuloilla menee hösseliksi. Tänään toi niin vääriä kuin omia. Sitten kun saadaan varmuutta, pitää tehdä tyhjiä kasoja ja palkata väärien haistelusta. Esim. 3 kasaa, joista kaksi tyhjää (palkka tarpeeksi ajoissa, ennen virhettä) ja kolmannessa oma, jonka toivottavasti tuo ja siitä palkka. Oli kiva kuulla, että ei oo ihan toivottomassa jamassa, vaan periaatteessa aika hyvällä mallilla. Eikä kuulemma ihan uskoisi reilu 9-vuotiaaksi :D Mun oma teräsmummeli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti