sunnuntai 30. joulukuuta 2007

TreeniäJaavan kanssa tehtiin kaikki avoimen liikkeet läpi hyppyä lukuunottamatta. Ensiksi ihan pieniä pätkiä seuraamista, joka oli kerrankin oikeassa vireessä suoritettua ja näin ollen jopa ihan asiallista. Parit liikkeestä seisomiset ja nyt ei ollut mitään ongelmia siinä, kun menin koiran taakse. Liikkeestä maahanmenoissa palkkasin nopeasta maahanmenosta. Nouto, ekalla varasti, mutta palkkasin silti. Tokalla sanoin ennen heittoa odota-käskyn ja nouto olikin sitten ihan hyvä. Vähän pyöritteli kapulaa yhdessä kohtaa, mutta vähemmän kuin aikaisemmin. Kaukoissa palkkasin ekasta istumaannoususta, seuraavana ekasta maahanmenosta ja vikalla kertaa otin ylipitkän matkan ja palkkasin ekasta istumaannoususta. Viimeisenä luoksetulo, heittelin makkaraa ja otin suoria väliin jne. Otin myös aina välillä liikkeiden väliin pelkkää seuraamista ja loppua kohti alkoi olemaan seuraaminen aikamoista tanssimista. Luoksetulo (ja tietysti se hyppy) tarvitsisikin eniten treenaamista. Ja tietysi se seuraaminen, mutta se nyt menee tuurilla miten menee. Loppuun penkin kiertämistä ja Jaavan mielestä se tarkoitti hyppää penkin yli.. Jokunen tovi tahkottiin ja sitten se taas muisti ;). Mutta aikamoista säätämistä se on, kun se alkaa sitten tohottamaan ja vouhottamaan jne. Ei aina ihan uskoisi, että helmikuussa tulee 5 vuotta täyteen..

Myrtti sai tulla ulos tekemään penkin kiertämistä Jaavan jälkeen. Myrtti osasikin jo paljon paremmin mitä eilen ja pikkuhiljaa voisi kokeilla "lähettämistä". Tehtiin myös kaikkia hauskoja pyrähdyksiä ja kieputuksia. Aika mukavat murinat sain aikaseksi :D Odotan innolla sitä, kun päästään agiradalle ;). Sitten vielä pujoteltiin ekaa kertaa jalkoja. Myrtti on aika mukava oppilas, kun se ei ala hössöttämään Jaavan tavoin. Myrtti on myös Jaavaa pehmeämpi, mutta toisaalta Jaavakin oli nuorempana paljon pehmeämpi.. Loppuun harjoiteltiin vähän "odota"-käskyä ja ehkä pikkuhiljaa siinäkin edistytään :). Jaava karkasi sisältä jossain vaiheessa Myrtin treeniä, niin se sai sen ajan harjoitella paikallamakuuta (tätä ei olla tehty viime kokeen jälkeen). Hyvin pysyi.

Viimeisimpänä sai sitten Musti tulla puuhastelemaan. Musti on nykyään niiin huvittava kun sen kanssa tekee juttuja. Häntä viuhtoo tuhatta ja sataa koko ajan ja sillä on ihan mielettömän hauskaa. Kun muistelee sitä aikaa, kun Mustia ei saanut tekemään oikeen mitenkään mitään.. Ollaan siis kehitytty! Musti edistää seuraamisessa ihan älyttömästi ja se riehuu ja rellestää. Mutta toisaalta Musti on varmaan mun paras tokokoira tällä hetkellä (tai ainakin voisi olla :D). Se jaksaa tehdä toistoja ja putkiaivona tekeekin ne aina ihan yhtä suurella innolla ja samalla tavalla. Penkin kiertämistä tehtiin ekaa kertaa ja pystyin lähettämään Mustin ihan tosi kaukaa ja se teki sen niinkuin olisi aina tehnyt! Kaukoja tehtiin myös ja Mustin paras asennonvaihto on maahan-seiso. Se osaa sen tosissaan nousta hissinä, mikään raaja ei liiku yhtään minnekään. Musti pujotteli jalkoja ja välillä se sai luvan käydä kiertämässä penkin. Vähän seuraamisia jne. Mitä enemmän ikää Mustille tulee, niin tuntuu että sitä enemmän sen into tehdä kasvaa. Se on nyt paljon innokkaampi ja motivoituneempi kuin mitä esim. pari vuotta sitten. Hassu harmaaturpa :) Erehdyin katsomaan keittiön ikkunasta sisään, kun treenailin Mustin kanssa, niin Myrtti siellä seisoi keittiönpöydällä nenä kiinni ikkunassa ja katsoi mitä me Mustin kanssa tehdään. Myrttikin olisi halunnut tienata vielä namia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti