tiistai 1. tammikuuta 2008

AgilityäTänään käytiin Jaavan ja Myrtin ja Minnan & poikien kanssa vähän agiliitämässä. Ensimmäisenä Jaava halliin ja voi että miten oli innoissaan menossa sinne! Jaava ei edes meinannut pysyä lähdössä kaikki neljä tassua maassa, kun intoa riitti. Tehtiin ihan helppoja pyörityksiä sisältäen hyppyjä, A, rengas, keinu, kepit ja putkia. Yleensä Jaava on ärissyt ainoastaan tiukoissa kurveissa/käännöksissä ja kepeillä, niin tänään se pärisi ihan suorillakin. Vauhtia oli tosi mukavasti ja keppejä se pujotteli hirmuista kyytiä. Myös kontaktit sujui kivasti ja Jaava muisti myös pysähtyä alastuloille. Mutta kaikista eniten sydäntä lämmitti se Jaavan into ja halu suorittaa esteitä. En ole pitkään aikaan nähnyt sitä niin täpinöissään! Hieno Pieni Musta!

Myrtti sai ensimmäisenä juosta suoran putken, jonne sujahtikin mukavasti. Siinä vieressä oli sitten mutkalla oleva suhteellisen pitkä putki, jonne se meni ihan samalla vauhdilla ja innolla. Nämä kaksi putkea se myös osasi suorittaa peräkkäin. Hieno pentupentu! Sitten otettiin yhtä hyppyestettä niin, että rima oli maassa ja siivekkeiden välistä piti mennä. Hyvin onnistui tämäkin. Innokkaana sitten laitoin kahdet siivekkeet peräkkäin ja Minna piti Myrttiä pannasta kiinni (ihme kyllä, Myrtti istui esteiden takana kuin tatti, eikä edes yrittänyt karata perään). Menin molempien esteiden taakse ja vauhdilla Myrtti tuli. Tämä tehtiin pari kertaa ja sitten piti vielä kokeilla, että menisikö se siitä vielä putkeenkin ;). Ja niin sitä vaan mentiin kolme estettä peräkkäin!! Ja aivan viimeisellä kerralla en mennyt ihan kokonaan molempien esteiden taakse, vaan jäin vähän siihen "välille" ja hienosti meni sekin. Palkkana käytin Myrtille sekä namia että lelua. Leikkiä se ei malttanut ihan samalla tavalla mitä kotona, mutta ihan mukavasti kuitenkin. Myrtillä oli kivasti vauhtia ja näytti siltä, että kyllä se taitaa tuohon lajiin syttyä. Aluksi se nimittäin meinasi vain haistella maata ja sain sille ihan kovasti sanoa, että mitä mieltä olin siitä, että se nenä maassa juoksentelee ympäri hallia korvat off-asennossa.. Vähän se välillä haisteli, mutta vikalla kerralla, kun otin Myrtin halliin, niin se pyöri miun edessä ihan samalla tavalla kuin Jaava, että "mitäs seuraavaksi tehdään??" Ja katseli esteitä ja minua vuorotellen, ja oli olevinaan niiiin pätevä. Mutta onhan se, hyvin pätevä pentupentu :).

Loppuverkaksi tytöt pääsivät leikkimään Onnin kanssa. Myrtillä ja Onnilla meni leikit tosi mukavasti yhteen, mutta sitten Myrtti satutti jalkansa juostessaan ja fiksuna likkana yhdisti kivun Onniin. Olin jo ihan varma, että Myrtiltä meni polvi, kun se kiljui ihan hulluna ja piteli takajalkaa, vaikka olikin minun sylissä. Siitä se kuitenkin rauhoittui ja vähän aikaa linkkasi ja sitten laski jo painon normaalisti kipeälle jalalle. Mutta Onnia se vältteli sen jälkeen kovasti ja tuli mieluummin mun syliin. Jaava sitten leikitti Onnia ja olikin ihan innoissaan! Kivasti meni niilläkin leikit yhteen.

Leikkihetken jälkeen otettiin vielä vähän tokoa kentällä. Jaava teki lyhyen paikallaolon Onnin kanssa ja sitten vähän seuraamista ja liikkeestä seisomisia. Aluksi Jaava tarjoili maahanmenoja, mutta kyllä se seisominenkin sitten löytyi. Luoksetulo on ihan vaiheessa.. Kaukot oli ihan kivat. Myrtti harjoitteli seisomista ja leikkimistä. Mukavasti sekin teki hommia :). Kentällä oli joku "pentu A-este", se oli tositosi matala ja loiva. Myrtti meni sen kaksi kertaa ilman ongelmia. Nyt täällä onkin kaksi tyytyväisesti nukkuvaa koiranraatoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti