tiistai 28. lokakuuta 2014

Treenijuttuja

Kylläpä riittää treenaamista. Tehtiin perjantaina kisanomainen Jessicalla ja melkoisesti tulikin kotiläksyä. :) Seuraamisessa tuli kaikki mahdolliset virheet, kontakti tippuili, aukesi, edisti, jäi seisomaan, vinkui yms. Oli vähän yllättävää, kun yleensä Metellä on ollut ihan kiva seuraaminen (lähtöääniä lukuunottamatta). Mikä ehkä kostautuu, kun ei sen takia olla treenattu. Mette oli suoraansanottuna pihalla. Liikkeestä istumisen seisoi, mutta seuraaminen oli parempaa. Lähtöääni taisi tulla. Luoksetulossa teki päämaassa maahanmenot, vaikka ei pitäisi. Seisomisesta lähti ennen käskyä, oli vissiin sitä mieltä, että jos ei tuu palkkaa, niin ei täällä sitten olla. Maasta sivulle tuli ravilla. Hyppynoudossa kiersi paluuhypyn, mutta muuten ok. Metalli oli päivän positiivisin, hyvä vauhti kapulalle ja kiihdytti takaisinpäin. Piti tosi löysästi, mutta ei pyöritellyt tai pelleillyt. JES :) Tunnarissa hyvä haistelu ja meno, mutta palautti ravilla ja muutaman kerran korjaili otetta. Ruutu menikin sitten säätämiseksi. Lähti ruutuun jo virittelyistä, kutsuin takaisin, mistä Mette kertoi oman mielipiteensä melkoisen kuuluvasti. Uudella yrityksellä hyvä meno ja paikka, mutta ei osannut mennä maahan. Loppu menikin säätämiseksi, pitää vissiin sitäkin treenailla. Kaukoissa Mette näytti kuinka hienosti on oppinut pitämään päätä maassa, ei muuten noussut kertaakaan! Toisaalta aika hellyyttävää, kun on niin hienosti yleistänyt tuon pään ihan omatoimisesti. Voin veikata, että tästä väännetään vielä paljon. Eli vaikka pää menisikin maahan, niin sieltä ON noustava. Oikeestihan sillä on ihan oma käsky pään maahan laittamiseen, että pitäisikö sitten vaatia muut maahanmenot pää ylhäällä. Hmm..

Ehdittiin vielä vähän tehdä ruutua. Mette oppi kerrasta, että siellä pitää mennä maahan ja makoili taljana eikä kuunnellut yhtään. Sitten ei osannut enää paikkaakaan ja tarjosi vaan sitä makaamista. Huoh.. Tästä sisuuntuneena käytiin vähän treenailemassa ruutua. Ekalla palkkasin ruudussa seisomisesta, oli hyvä. Tämän jälkeen maahanmenosta ja sitten alkoi taas vääntäminen. Meni väärään paikkaan ja odottelulla tarjosi maahanmenoa. Normaalisti siis korjaa itse oikeaan paikkaan. Laitoin kosketusalustan ja sain palkattua oikeasta paikasta ja asennosta. Tehtiin loppuosaa sitten ihan erikseen. Luoksetulossa palkka on nyt tullut kestosta ja onkin ollut paljon parempi. Metallia pitää löysästi, mutta hyvä vauhti eikä pyörittele. Hyppynouto ollut tosi hyvä ja tunnarin haistelu myös. Nyt haluisin vaan sen palauttamaan myös laukalla.. Seuraamistakin on muistuteltu ja paikka on nyt ollut parempi. Helposti lähtee edistämään ja poikittamaan.

Myrttikin on päässyt treenaamaan. Luoksetulon stoppi on ihan surkea, joten olen pysäytellyt ihan lähelle. Alkaa vaan helposti himmailemaan, joten aika paljon palkkaan suorista taakse. Nää namiviskelyt sinne tänne on kyllä lapinkoiratyttöjen lempparia! Seuraamisen paikka on ollut melko hyvä ja jäävät on tehnyt nyt 100% oikein. Ruutu oli vähän unohtunut ja tarjoili merkkejä. Metallinouto ja normi nouto yhtä hyviä. Ja asenne täys kymppi. :)

Ja voihan Mette. Käytiin Evolla lenkillä eikä se ole pitkään aikaan ottanut mitään riistanhajua tms. Mette onkin saanut lenkkeillä jonkin verran irrallaan syrjemmillä seuduilla ja kaukana autoteistä. Nyt sitten arvon neiti Ilomiete päätti käydä ajamassa jotain jälkeä varttitunnin. Myrtti ei ottanut mitään vainua mistään, mutta Mette vaan otti ja lähti. Eikä kuullut mitään. Se menee ihan johonkin transsiin, kun pääsee tuoreelle riistanjäljelle. Hyvin tyytyväiseltä vaikutti kun tuli takaisin, mutta samalla sai taas hihnatuomion. Mä en enää ikinä ota yhtään riistaviettistä koiraa. Ärsyttäviä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti