torstai 26. huhtikuuta 2012

Kaikennäköistä


Tällä viikolla on taidettu treenata joka päivä jotakin. Maanantaina taisi kyllä olla vain sisäjuttuja eli Jaavalle tunnaria, Myrtille kapulan pitämistä ja Mette taisi tehdä perusasentoja.



Tiistaina Myrtti pääsikin vakkarivuorolle aksaamaan. Rata oli ihan huippu, tykkäsin kovasti. Ja voi Myrde, kuinka innoissaan toinen oli :)) Vähän tuli jankattua keppejä (koska eihän niitä voi aloittaa oikein, jos kouluttaja on siinä ihan lähellä...), mutta Myrtti silti teki hyvin loppuun asti. Vähän siltä kunto alkoi loppumaan ->vauhti hiipui. Mutta pääasia, että into ei kadonnut. Myrtti taitaa päästä uudemmankin kerran liitelemään :))



Jaava teki maneesin ulkopuolella ruutua (taisi saada idean päästä vähän kiinni) ja perusasennosta maahanmenoja. Niin ja kapulaheittelyitä, eikä kertaakaan yrittänyt varastaa. Se varmasti tiesi, että mitä treenataan...



Meten hommat tiistaina oli metallin pitämistä perusasennossa ja "yllättäen" perusasentotreeniä. Mette oli ehkä ainut, kuka ei ollut oikein tyytyväinen illan kulkuun.. Se ehkä vähän olisi halunnut aksaamaan.



Keskiviikkona oltiin taas maneesilla, kun olin lupautunut TÖIHIN möllitokoon. Menin vähän aikasemmin, että ehdin pikkusen treenata noiden omien kanssa. Jaavan kanssa ruutua ja kapulaheittoa. Hyvähyvä. Meten kanssa pertsaa ja seuraamista. Myrtti teki kaukoja ja noutoa. Hyvin muuten tekikin!



Eipä siinä, koirat oli saaneet iltaruoat treenin päätteeksi ja mä aloitin hommani kirjurina. Siinä sitten avoimeen oli ilmoittautunut vain yksi Arvi-koiranen ja luokan alkaessa, huomasin olevani kehänauhojen sisällä. Myrtti oli ainakin tosi hyvin valmisteltu, iltaruoka syöty ja pari tuntia huudellut autossa, josta suoraan kehään :D Katastrofin ainekset oli siis valmiit.



Paikallamakuu: Myrtti oli Chilan ja Arvin välissä. 3min piilossa. Tajusin siellä piilossa ollessa, että Myrtti ei ikinä ole ehkä tehnyt 1min kauempaa piilopaikkamakuuta (tosi reilua koiralle!!). No 15s ennen ajan loppumista, oli noussut ja lähtenyt hipsimään kohti piiloa.



Seuraaminen: Myrtin mielestä seuraamis-käsky tarkoitti, että voi lähteä takaoikealle syömään hevosen paskaa.. Pari sekunttia siinä mietin, että kävelen kehästä pois ja se oli siinä. No en sitten kävellytkään, vaan päätin että katotaan mitä tästä tulee. Nappasin sen siitä seuraamiseen ja loppuosa meni ehkä jotenkin.



Liikkeestä maahanmeno: Tässä vaiheessa Myrtti tajusi, että ollaan toko-hommissa. Jos meidän ongelmana on ollut, että Myrtti menee aina jäävissä maahan, niin nyt sitten jäi seisomaan. Meniköhän sitten kolmannella maahan. Seuraamisessa oli jo mukana.



Luoksetulo: Myrtillä oli ongelmia tulla perusasentoon, se jotenkin yritti tulla mun oikealle puolelle ja naama väärään suuntaan :D Siinä sitten sählättiin ja lopulta se tunki itsensä mun jalkojen väliin ja siitä perusasentoon. :P Mutta kas kummaa, Myrtti ei oo ikinä edes treeneissä tehnyt niin hienoa luoksetuloa!!! Täydellä laukalla ja loistava pysähdys. Mä olin ihan, että täh.. (tässä olisi ehkä kannattanut palkata, kun mölleissä saa palkata)



Liikkeestä seisominen: Muuten hyvä, mutta mun palatessa sivulle kääntyi vähän.



Nouto: Onnistui! Meni jopa laukalla kapulalle. AInut, että kun irroitti kapulan, niin nousi seisomaan.



Kaukokäskyt: Nyt tuli hyvin se meidän ongelma esille. Eli teki hitaasti ja epävarmasti ->toiseen istumiseen kaksoiskäsky. Ja oisko toiseen maahanmenoonkin. Tää yleensä tulee ilmi sellaisissa tilanteissa, missä Myrtti on epävarma. Nyt se ei ole pitkään aikaan tehnyt tuota treeneissä, vaikka olisi tehty viimeisenä liikkeenä kokeenomaisessa.



Hyppy: Tää oli se liike, mitä ei olla treenattu vissiin viime kesän jälkeen. Mut ei välii, Myrtti näytti, että tää on kivaa ja tän mä osaan. Eipä ongelmia :)



Olipas ihanaa nähdä, että treeni on tuottanut tulosta. Aiemmin Myrtti hyytyi, kun palkkaa ei tippunut. Mutta nyt se vaan petrasi koko ajan! JEEEEEEEEEEE. Ja että tuo nouto ja luoksetulo alkaa olemaan oikeasti ihan hyvällä mallilla. Nyt vaan pitäisi saada se jotenkin mukaan heti alusta asti, eikä niin, että herätään vasta toisessa liikkeessä. Ja kun ottaa vielä huomioon, että se oli hetkeä aiemmin syönyt iltaruokansa, enkä ehtinyt ollenkaan sitä valmistelemaan, niin oon kyllä tyytyväinen tason tarkistukseen. Paikallaolossa olisi pitänyt tulla aiemmin piilosta, kun sitä on tehty niin vähän. Mut ei se mitään, lisää treeniä.



Tänään Jaavan kanssa ruutua, perusasennosta maahan, kaukoja. On se vaan aikamoisen ihana! Ei mitään sen suurempi ongelmia.



Mette teki tänään keppejä, oiskohan tää ollut nyt kolmas kerta. Kokeilin ottaa yhden ohjurin pois, ei välittänyt. Mette oli mulla hihnassa, kun en oikein luota siihen..Pienen tauon jälkeen vähän irtoamista kolmella hypyllä.



Myrtti pääsi myös tekemään irtoamistreeniä ja puomia ja parit kepit. Olipas vallan mukavata :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti