sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Tampereen pentunäyttely


Mette pyörähteli jälleen näyttelykehässä kasvattajatuomari Saara Sampakosken arvostellessa. Pikkupentuihin oli ilmoitettu kaksi narttupentua ja isompiin narttupentuihin vain Mette eli lapinkoiria oli yhteensä kolme. Pienemmistä tyttösistä kumpikaan ei saanut kunniapalkintoa, joten koska Mette sai kunniapalkinnon, niin se oli suoraan ROP-pentu. Ensimmäistä kertaa pääsin koiran kanssa pyörähtämään ryhmäkehässä ja olipas sekin kokemus. Ryhmässä meille ei enää menestystä tullut, mutta pääasia että käytiin näyttäytymässä :)


"Erittäin miellyttävän oloinen nuori narttupentu. Feminiininen vielä kevyt pää. Kauniit tummat silmät. Ihanan pehmeät korvat. Hyvä luuston voimakkuus kokoon nähden. Sopiva rintakehä ikäisekseen. Aavistuksen ulkokierteiset takaraajat. Tasapainoisesti kulmautunut edestä ja takaa. Erinomainen turkinlaatu, myös pohjavillaa on. Hyvä häntä. Erinomaiset sivuliikkeet, hieman ahtaat takaa. Erittäin miellyttävä luonne." PEK1 KP ROP-pentu


Eilen käytiin Lauran ja porokoirien kanssa maneesilla. Myrtin ensimmäinen setti koostui ruudun paikasta (aika hyviä!), häiriökakeista (hyviä!) ja seisomisesta (super!). Meten ensimmäisessä setissä myös ruutua (ajatusta löytyi), häiriöseuraamista (ei häiriköitynyt), istumisessa ja maassa keston vahvistamista. Toinen Myrtin setti oli kokeenomainen, tarkoitus tehdä seuraaminen, luoksetulo ja noudosta palkka. Seuraamisessa oli ihan ulapalla, kuvitteli kaiketi tekevänsä ruutua (lähdettiin seuraamaan ruutua kohti), luoksari ok, noudossa kaikkea pientä sählinkiä (vinkumista kapulalla, kapulan rykäisyä mun jalkoihin jne.) Tehtiin vielä kokeenomaisen noudon jälkeen parit käskytetyt noudot, parani pienillä avuilla. Loppuun vielä vapaamuotoinen nouto perusasentoon asti, oli ihan jees :). Meten toinen setti koostui kiljumisesta... Taidettiin me lopulta jotain katsekontaktia tehdä, en muista :D Jaava sai pedigreetä peukun näyttämisestä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti