sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Paimenet


Tytöt pääsivät äitienpäivänä lammaspaimeneen Somerolle. Oltiin lampailla ensimmäistä kertaa ja oli ihan hurjan kivaa ja mielenkiintoista! Paikalla oli Myrtin Unna-äiti sekä Rafi- ja Nipa-veljet, Pessi-isoisä, Arvi-eno, Uula (jotain sukua myöskin), Tiitu-täti, Melli-serkku ja "muun rotuiset" bc Nyyti, australianpaimenkoira Lennu ja puolikaslapinkoira Manta.


Myrtti sai mennä ensimmäisenä lammasaitaan. Myrtillä olikin aluksi liiaksikin vauhtia ja intoa, mikä ei lampaiden kanssa ole niin toivottavaa. Koirat olivatkin aluksi hihnassa, koska useimmiten "korvat katoaa", kun lähdetään ensimmäisiä kertoja paimentamaan. Apuna oli paimensauva, jolla autetaan/opetetaan koiraa. Myrtin mielenkiinnon vei vähän lampaan kakka ja hajut, mutta hetkittäin teki ihan hyvin. Myrtti kävi lampailla kaksi kertaa ja viimeisellä yrityksellä se vain yritti kiivetä mun syliin/hyppi vasten. Jotenkin sitä taisi kismittää se paimensauva ja haki turvaa tai jotain. Mutta ehkä sillä jossain välissä, pienen hetken, oli jotain hajua paimentamisesta? Ainakin kun katsoo vaaleanpunaisten lasien läpi ;). Myrtti taisi ajatella, että poroja niiden olla pitää..


Jaava pääsi lampaille kolme kertaa. Jaavallakin oli aluksi vähän liikaa vauhtia, mutta nopeasti alkoi tosi kivasti paimentamaan. Jaava puuhasteli rauhallisesti ja oli hyvin kuulolla. Näki, että Jaava todellakin käytti päätänsä.


Mette sai luvan kokeilla yhden (Myrtin) vuoron verran. Mette oli niin olevinaan, kun lampaat liikkuivat ja tottelivat _juuri_häntä_ :D Tosi reippaana se käveli lammaslauman perässä ja pohti, että mitäköhän tässä pitää tehdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti