keskiviikko 8. elokuuta 2007

NaksutteluaAjattelin opettaa Jaavalle merkin uudestaan ja tälläkin kertaa naksulla. Jätin käskysanan pois ja odottelin mitä Jaava tarjoaa. Aluksi Jaavan päämääränä oli ottaa suuhun/hyökätä törpön päälle ja törppö etujalkojen välissä käydä makaamaan. Tästä päästiin suhteellisen nopeasti eroon. Jäätiin siihen pisteeseen, että Jaava enää ainoastaan etutassuilla hyppää merkkiä kohti -> jää seisomaan, mutta merkki kaatuu. Tehtiin myös molempia noutoja. Ekana tavallisella kapulalla ja hain harjoituksella pelkkää vauhtia (ja lähinnä takaisin tulemisen laukkaa). Eli koira oli missä nyt sattui olemaan ja heitin vain kapulan ja naksautin siinä vaiheessa, kun laukkasi takasin päin hyvällä temmolla. Molemmilla kerroilla oli hyvä vauhti molempiin suuntiin, eli ravipalautusta ei nähty ja laukkakin oli lennokasta :). Pitää vaikka ens kerralla harjoitella sitten luovutusta yms. Seuraavana hain metallikapulan jä jännityksellä odotin, mitä tuleman pitää.. Jaavan mielestä metallikapula on aina ollut vähän inhottava. Heitin samalla tavalla metallista kapulaa ja ekalla kerralla Jaava odotteli hetken ennenkuin lähti perään (selvästi odotti käskyä). Mutta hieno laukkapalautus ja siitä kunnon kehut!! Uudestaan sama ja nyt lähti heti kapulan perään eikä kierrellyt yhtään ja jälleen hienolla laukalla takaisin. Ja nyt ei enää näyttänyt siltä, että "hyi, ällöä ottaa tämmönen suuhun", niinkuin se on pitkän aikaa ollut.. Ehkäpä se tästä :) Sitten vielä vähän perusasentoa ja seuraamista ja liikkeestä maahan ja seisominen. Hyvin meni. Jaava alkaa taas muistuttamaan kengurua seuraamisessa.. Vaikea liike :P

Jaavalla oli tänään kyllä hyvä asenne ja sillä oli kivaa! Nyt vaan pitäisi treenata hyppyä ja paikallamakuuta ja tietysti kaukoja. Muut tänään vaikutti ihan hyvässä jamassa olevilta. Josko sinne Jyväskylän tokoon mentäisiin..

Mustilla on kyllä niin hieno asenne elämään, ettei tosikaan. Se on edelleen kolmijalkainen, mutta aika kovaa sitä pääsee, vaikka toinen etujalka onkin ilmassa.. Lääkäri sanoi, että Musti saa liikkua omilla ehdoillaan, eli täyslevossa ei sitä nyt pidetä. Musti oli siinä ympärillä, kun treenasin Jallun kanssa ja hää oli ihan innoissaan.. Tarjosi sivulletuloa ja häntä heilui ja silmät säkenöivät ilosta. Teki älyttömiä pomppuja ja hyppyjä, kun olisi halunnut tienata namppaa.. No, olihan sitä potilaalle annettava, mutta mitään ei sen eteen tarvinnut tehdä :D. Jaavan treenien jälkeen ajattelin käyttää Jaavaa vähän kävelemässä ja komensin Mustia jäämään pihalle. Kyllähän se siihen jäi... ainakin kymmeneksi sekunniksi, kunnes joku musta vilahti hirveätä kyytiä miun ohi. Ja se ihanan ilkikurinen ilme, mikä sillä on aina, kun se ei tottele. Sitä nauratti kyllä ihan hirveästi ja sitten täysillä mun luo ja hyppy suoraan mua päin. Hassu koira. Niin se vaan oli kävelemään lähdössä, vaikka välillä ei meinaa pystyssä pysyä ja yksi vaihde on poissa käytöstä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti