torstai 30. elokuuta 2007

Kotona jälleenOltiin Jaavan ja Myrtin kanssa harjoittelemassa kerrostaloelämistä vaihtelevalla menestyksellä. Jaavalta sujui pääasiassa ihan hyvin, muutaman kerran pöhähteli joillekin äänille (näissä tilanteissa makasi oven edessä). Kerran innostui leikkimään pennun kanssa ja silloin myös haukku irtosi. Yritin pitää tiukkaa linjaa, että sisällä ei temuta, riehuta ja haukuta. Jaavalta tämä siis onnistui ihan hyvin. Myrtsällä vielä vaatii hieman harjoittelemista ;). Jaavaa on siistiä komentaa haukkumalla, Tiinaa on kiva komentaa haukkumalla, on kiva leikkiä haukkuen ja välillä sitten täytyy haukkua, kun toinen on hyljätty pentuaitaukseen. Myrtillä on siis oma yksiö, missä hänen olisi tarkoitus viettää yksinoloajat. Kahdeksan 80x80 palasta ja Hobby Hallista tilattu. Voi kuitenkin olla, että ainakin ensi viikon hän saa viettää vapaana, sillä mikä huuto noin pienestä lähtee, kun tajuaa olevansa teljetty! Myrtti mielelään vietti siellä aikaansa ja meni ihan omatoimisesti sinne nukkumaan/juomaan/leikkimään. Yksinolot sujui ihan kivasti, pisimmillään yksinolot oli tunnin - reilun tunnin mittaisia, kun oltiin Jaavan kanssa lenksulla. Näissä olin siis pennun väsyttänyt ja se nukkuikin sen ajan sikeästi ja heräsi aina vasta kun tulimme kotiin. Eilen lähdin kauppaan ja Myrtti oli teljettynä aitaukseen. Kun ovi pamahti kiinni -> Myrtti heräsi ja sitä kiljumista kuului ulos asti. Kun 20 minsan päästä tulin kotiin, kuului huutoa edelleen ulko-ovelle asti.. Menin sisään ja hetken kiljumista ja aitaa vasten hyppimistä kuuntelin. Nappasin pennun syliin ja pitkillä rauhallisilla vedoilla rauhoitin rimpuilevaa pentua. Kun se siihen rauhottui päästin sen sylistä ja se kävi samantien nukkumaan. Se haukku ei tosissaan ollut enää mitään komennushaukkua vaan jotain ihan hysteeristä kiljumista. Tänään sitten tehtiin ihan onnistuneita lyhkäsiä yksinoloharjoituksia (Jaava kyllä oli seurana ja Myrtti oli irrallaan asunnossa).

2,5 tunnin menomatka sujui alun 15-20 minuutin huutamisen jälkeen hienosti. Pitihän sitä protestoida, kun oli heitetty takaboksiin Jaavan kanssa. Ajeltiin myös viikolla pieniä matkoja ja ne sujuivat hiljaisuuden vallitessa. Kotimatka tänään sujui muuten ihan hyvin, mutta 1,5 tunnin jälkeen alkoi kuulumaan kitinää. Pysähdyimme Kuortissa ja reippaana tyttönä häntä selän päällä kipsutteli menemään. Myrtti käveleekin jo hihnassa aika hienosti, kun on nyt joutunut joka ulkoilukerralla olemaan myös hihnassa. Täällä kotona vähän tulee luistettua, kun hihnaa ja pantaa ei tarvita. Jaavalla on varmaan suuri osuus siihen hienosti hihnassa kulkemiseen, sillä pitäähän Neidin mennä samaa tahtia Isomman Neidin kanssa ;). Ollaan siis käyty pikku-ulkoiluja yhdessä ja sitten molemmat käyneet myös ulkoilunsa mun kanssa kahdestaan. Haluan, että molemmille on myös sitä omaa aikaa. Jaavan kanssa se laatuaika on mennyt lähinnä pidempään lenkkiin, mutta ollaan me vähän ehditty treenaamaankin. Vähän AVO-kaukoja, perusasentoja, yhden askeleen seuraamisia. Ei valittamista :). Myrtsän oma laatuaika on ollut luoksetulon, nimen ja kontaktin harjoittelua sekä täysillä juoksemista ympäriinsä.Ja tietysti on tullut kannettua kameraa matkassa, kun se pentuaika kuitenkin menee niin nopeasti ohi..

Kotimatkalla käytiin Mikkelissä Mustissa&Mirrissä. Myrtti toimeliaasti käveli ympäri kauppaa, mutta vieraan koiran haukunta jänskätti. Jaava kunnostautui nappaamalla irtomyynnissä olleesta luusta palan, joten olihan se sitten ostettava. Molemmat koirat sitten saivat sitä syödä, eikä Jaava sanonut mitään kun pieni nenäkin samalle polvilumpiolle eksyi. Sitten ostin vielä yhden uuden lelun (jälleen kerran..). Jaava meinasi kyllä maistella useampaakin paistettua luuta tai muuta herkkua.. Sitten Myrtsäkin perässä nousi laatikkoa vasten, mutta onneksi on niin pieni, ettei yltänyt ottamaan mitään ;). Jätin Jaavan sitten autoon syömään luutansa ja kävimme Myrtin kanssa Kirkkopuistossa kävelemässä. Eipä ollut ongelmia, reipas tyttö ja namikin maittoi hienosti ja nimen kuullessaan tuli hienoilla pompuilla luokse :). Ai niin, Myrtillä on uusi harrastus, mikä on oikeen "mukava". Hyökätä lahkeiden/jalkojen/varpaiden kimppuun ja äristen roikkua niissä. Eräs Musta teki aivan samaa pienenä, mutta ei vaan purrut läheskään yhtä kovaa.. Myrtti on myös oppinut hyppäämään mun sohvalle, ihan jokainen yritys ei kuitenkaan ole onnistunut.. Useimpina öinä on herännyt useampaan otteeseen, mutta yhtenä yönä vain kerran ja seuraavan kerran kymmentä vaille yhdeksän aamulla! Olipas ihana nukkua niin hyvin ja pitkään.

Musti oli oikein tyytyväisenä viettänyt maalaiselämää ja tänään tuli Pienelle Miehelle 8-vuotta täyteen! Onnea harmaahapsille!! Huomenna luvassa kuvia jokaisesta kolmesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti