sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Koulutuspäivä

Meillä oli eilen nuorten koirien koulutuspäivä Vironmäellä. Olipas kyllä kiva päivä ja ihan huippuja treenejä. Mette ei ole ollut aikoihin treenien tai koulutuksien jälkeen oikeasti väsynyt, mutta nyt oli. Nuppijumppa vei mehut aika hyvin!

Oilin kanssa tehtiin kuuntelutreeniä ja kaavojen rikkomisia. Aloitettiin seuraamisella, jota Oili häiriköi oikein kunnolla. Mettepä ei mennytkään lankaan, vaan teki tosi hyvin. Olinpa tyytyväinen! Kaukoja niin, että Oili huuteli käskyjä joko mun tai Meten vieressä. Tämä olikin sitten vähän vaikeampaa, mutta pienen vääntämisen jälkeen alkoi pysymään oikeissa asennoissa. Luoksetuloa tehtiin niin, että ensin Oili huusi ja sieltähän se Mette tuli. Toistolla pysyi kiltisti. Sitten niin, että minä huusin, mutta siellä se istua nökötti.. Noudolle tehtiin kuuntelua niin, että vähän ennen kapulaa piti pysähtyä ja tehdä kaukoja, josta tulla luokse. Tässä tuli ääntä. Muuten kuunteli ja teki tosi hyvin, mutta kapulan jättäminen ja luokse tuleminen oli liikaa (ääni). Välillä pääsi noutamaan ja välillä joutui tekemään jotain muuta. Loppuun tehtiin vielä kuuntelua namialustalle. Aluksi Mette sai juosta täysiä alustalle muutaman kerran. Sitten sen piti tehdä stoppi vähän ennen alustaa. Nämä sujui yllättävän hyvin! Teki tosi kivoja stoppeja. Välillä se sai taas juosta alustalle ja välillä joutui tekemään kaukoja yms. Oikein hauska leikki ja Mette tykkäsi!

Iltapäivällä Ninan kanssa luoksetulon stoppia, tunnaria ja kaukoja. Meten stoppi lähellä on aika kiva, mutta kaukana huono. Näitä tehtiin juoksuttamalla avustajan ja mun väliä. Osa aika hyviä, osa huonompia, mutta siitä ne lähtee. Tunnarissa tehtiin myös kaikkea "normaalista" poikkeavaa. Nina tykkäsi siitä, millä asenteella Mette lähtee palauttamaan kapulaa. Vähän meinasi olla välillä hätäinen, mutta selvisi melko hyvin erilaisista variaatioista (oma merkkikartion sisällä/alla väärien joukossa, oma piilotettuna maneesin hiekkaan yms.).Varsinkin viimeinen toisto oli mallikas (oma oli tunnarikapulalaatikon reunalla ja vääriä ympärillä) ja oikein rauhallinen haistelu. Kaikista eniten kysymysmerkkinä Mette oli, kun kapulat oli laitettu riviin ihan kiinni toisiinsa. Mette kävi vaan haistelemassa yhdestä reunasta ja taisi kuvitella sen olevan yksi iso kapula.. Tuli sitten uudelleen kapuloille ihan hoomoilasena, josta nätisti toi oman. Kaukoissa pitäisi saada ajatusta enemmän takajalkoihin ja ei auta kuin ottaa olkkaritreeniin. Että mä tykkään kaukoista.. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti