sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Hyppytekniikkakurssi

Tämä viikonloppu sujahti Vappu Alatalon hyppytekniikkakurssilla. Myrtin kanssa olen jo aiemmin peruskurssille osallistunut, joten nyt pääsi vuoroon Mette.

Lauantaina tehtiin setpoint-harjoitus ja perussarja. Setpointissa Meten selkä aina nitkahti, joten huomenna soittoa fyssarille ja jumppaohjeita hakemaan. Vappu epäili, että syynä olisi huonot syvätlihakset selässä. Perussarja speedbumpeilla sujui hyvin eli painonsiirto onnistui.

Sunnuntaina aloitettiin kasvavalla sarjalla ja jatkettiin etäisyyden arvioinnilla. Kasvava sarja sujui hyvin ja niin kuin pitääkin. Etäisyyden arvioinnissa Mette pääsi yllättämään laukka-askeleen pituudella. Viimeistä hyppyä siirrettiin ja siirrettiin. Loppusaldona se, että Mette teki yhden laukan sillä matkalla, missä lähes kaikki maksikoiratkin tekevät jo kaksi. Ja siinä missä maksikoirat ottivat laukka-askeleen, Mette meni ilman. Vappukin oli aidosti yllättynyt ja sanoi, että harva koira pystyy tuollaiseen laukkaan. Ei kuulemma ennen tämmöistä lapinkoiraa ole nähnyt..

Kotiläksyksi saatiin tehdä kaikkia harjoitteita ja jumpata lihakset kuntoon.

PS. Olenkin aina ihmetellyt sitä, kun Mette pystyy ravaamaan ihan hurjan kovassa vauhdissa. Esimerkiksi viime talvena hiihtolenkillä siskon porokoirauros nosti jo laukalle, mutta Mette viiletti pitkällä ja kauniilla ravilla. Se ravi oli niin nättiä katsella, että siinä sujahti kilometritkin ihan huomaamatta :)1 kommentti: