tiistai 1. marraskuuta 2011

Kaikkea kivvaa


Eilen tokoiltiin Päijät-Hämeen lappalaisten tokossa Renkomäen hallilla. Myrtti aloitti kokeenomaisella seuraamisella, joka päätyi ihan katastrofiin. Tehtiin paljon häiriötreeniä ja Laura riekkui ja hillui häiriköijänä. Myrtti oli jossain vaiheessa ihan paiseessa, mutta onneksi kokosi itsensä ja alkoi myös tekemään hommia. Oli ihan sijaistoiminnoilla välillä.. Näitä lisää! Loppuun Myrde teki vielä paikallamakuun Mykyn kanssa. Kävin hallista ulkona ->vaihtoi lonkka-asentoon. Kävin näkyvillä ja uudestaan ulkona. Pysyi hyvin.


Mette leikki leluilla ja teki paikallaistumisia. Pysyi hyvin. Tehtiin vähän noutojuttuja ja nopeasti tarjoili toimintaa kohdistuen pelkkään kapulaan. Nopeasti se oppii :)


Tänään olikin heti aamusta jälkeä pennuille, Jaavalle ja Taimille esineruutua, Myrtille + pennuille ihmisen etsintää. Että oli kivaa!! Maastolajit on kyllä huippuja. Tehtiin ensin jäljet, Laura teki Metelle paaaljooon kulmia, tuplanamitusta, yhtä namia, tyhjän pätkän ja pituutta jäljelle olikin tullut ihan huomaamatta aika mukavasti :D. Jätimme jäljet vanhenemaan ja kävimme tallaamassa alueen. Mette pääsi ensimmäistä kertaa elämässään etsimään ihmistä. Mette oli jo heti autosta tultuaan ihan messissä ja tohkeissaan, tiesi pääsevänsä hommiin. No, eipä ollut ongelmia etsimisessä! Päästin Meten ruudun reunalla irti ja nopeasti jäin yksin. Mette sinkoili ruudussa hajujen seassa täysin korvattomana ja hoiti homman reippaana tyttönä itsenäisesti. Tehtiin sama uudelleen, mutta pidin alussa Meten hihnassa, jotta sain sitä vähän kuulolle. Mutta olipa reipas ja tyylilleen uskollisesti itsenäinen peenu :D. Myrtti pääsi myös etsimään ukko(j)a metsästä. Myrtti oli ihan intopiukeena, kun sai oranssit liivit päälleensä. Laura oli piiloutunut takarajalle ja hienosti Myrde irtosi. Tehtiin heti kunnon treeni, valmis maalimies ja ilman apuja ;). Myrtti hoiti homman mallikkaasti!  Jaava pääsi etsimään esineitä. Hienosti tuli aika keskeltä ruutua ensimmäinen ja toinen hieman taaempaa. Jaava oli jälleen ihan intopiukeena. Pakko todeta, että kyllä nämä maastolajit sopii lappalaiselle kuin nenä päähän!


Metsästä takaisin pellolle. Jäljet olivat varmaan lähes tunnin vanhentuneet. Mette löysi jäljen alun hienosti eikä epäröinyt yhtään vieraan tekemää jälkeä. Aluksi vähän oli kyntöaurana, mutta rauhoittui tosi nopeasti. Teki kulmat mallikkaasti ja tarkasti sekä aika hyvin kävi nyt jokaisen askeleen. Olikin hyvä, että tehtiin tiheään kulmia, tuplanamitusta, yhtä namia jne. Mette joutui oikeasti keskittymään. Ja hienosti keskittyi. Lopulta Mette meni jo ihan löysällä hihnalla ja tosi rauhassa, näki että alkoi jo väsyttää! Mutta eipä se työskentelyyn vaikuttanut kuin positiivisesti. Jäljen jälkeen pentu olikin ihan tsippi, en ole nähnyt sitä ikinä niin raukeena ja rauhallisena :D Oli ihana huomata, että väsymisestä huolimatta pentu teki hienosti hommia. Lopuksi vielä vähän väsynyttä leikkiä Surin kanssa. Ja nyt täällä makaa pieni taittokorva ihan pitkin pituuttaan :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti