tiistai 26. kesäkuuta 2007

TreeniäEilen treenattiin merkkiä, kaukoja sekä noutoa. Merkiltä saatiin lopuksi jo ihan hyviä suorituksia ja otettiin eri matkoilta. Kaukoissa tehtiin aluksi maasta seisomisia (ei kummosia) ja sen jälkeen _piti_ vain huvikseen ottaa avo-kaukot nopeasti, mutta.. Jaava teki hienoja maasta seisomisia monta kertaa (jopa ilman mitään käskyä/kehoitusta!) ja kun seisomisesta ei mitään palkkaa saanut meni omatoimisesti maahan ja taas arvasi, että josko nyt tästä seisomisesta heruisi palkkaa. Mä vaan seisoin ja laskin kymmeneen. Laskettuani kymmeneen pyysin koiran luokse ja käskin maahan. Paljon palkkaa maassa makaamisesta, eikä mistään muusta (johan loppu omatoimiset nousemiset!). Tämän jälkeen uusi kokeilu ja jälleen nousi seisomaan ->käsky istumaan. Uudestaan maahan ja jopa nousi istumaan, mutta ihan väärällä tekniikalla (liikutti ahteriaan eteenpäin, tätä ei oo koskaan aikasemmin tehnyt). Sitten vielä helpotusta ja ihan läheltä maasta istumaan nousuja, nämä hyviä!! Tämän jälkeen taukoa ja lopuksi noutoa, ihan ok (parempikin on ollut). Ja oli sitten vielä pakko ottaa noutojen jälkeen ihan läheltä maasta istumisia, jotka ihan ok.

Eilisten säätämisten jälkeen oli pakko ennen töihin lähtöä vähän treenata. Aloitettiin taas merkillä, joka oli vähän kerennyt yön aikana unohtua, mutta kahden epämääräisen toiston jälkeen onnistui ihan hyvin. Tämän jälkeen niitä iki-ihania kaukoja. Käskin Jaavan ihan läheltä maahan ja nyt teki hyviä asennonvaihtoja (maahan-istu). Pikkusen uskalsin jo matkaa pidentää (1,5m). Tässä vaiheessa jopa pieni toivon kipinä syttyi, ehkä se tästä taas.. Seisomiset kyllä jätetään nyt kokonaan pois, ihan vaan omistajan hermokapasiteetin takia ;). Vielä tavallista noutoa, nyt oli jo ihan hyvä tekemisen meininki ja vielä metallia (Jaavan mielestä yök!) ja naksuttelin vain, kun otti kapulan suuhun. Lopulta heitin sen kuin puukapulaa ja samalla tavalla sinkosi perään. Ja EKAA KERTAA palautti laukalla!! Piti vielä uudestaankin testata ja jälleen laukka palautus, oijoi! Sitten tuli joku jehovan todistaja ja kävimme tällaisen vuoropuhelun:
J: Taitaa olla aika nuori koira
M: Joo, onhan se
J: Minkäs ikäinen se on?
M: Neljä vuotias
J: Ai neljä kuukautinen?
M: Ei, kun ihan neljä vuotias
J:Ai jaa joo...

Tämän jälkeen oli vielä _pakko_ ottaa maahan-istu -sarjoja lyhyeltä etäisyydeltä ja ne taas hyviä..

Illalla töiden jälkeen oli taas mentävä testaamaan kaukoja ;) (mulle taisi jäädä traumoja). Aloitettiin kuitenkin ruudulla, hyvin juoksi ruokakipolle ja pitihän sitä jo testata tyhjää ruutua. Ihan hyvin meni ja sit vielä kipolla. Tämän jälkeen kaukoja. Otin ~7 metrin välimatkalta ja istumaannousussa nosti ihan pikkusen peppua (palkkasin kuitenkin, kun oli niin pieni pepun nosto ja nousi sentääs istumaan). Uudestaan hieman lyhyemmältä matkalta ja sepäs ihan onnistui!! Tästä hirveät kehut ja palkkaa. Uudestaan vielä pidemmältä matkalta ja jälleen nousi oikeaoppisesti! Tähän olikin hyvä lopettaa. Huomenna on taas pakko tesmata, että miten onnistuu ;) Loppuun vielä vähän seuraamista ja jäävät liikkeet (seisominen ja maahanmeno), jotka molemmat onnistuivat hienosti. Liikkeestä maahanmeno on ollut aina Jaavan vahvin liike ja seisominen huonoin. Nytkin siis seisominen oli meidän tasoon nähden hyvä, muiden tasoon ehkä vähän huono. Mut en oo vaan sitä oikein osannut opettaa, jotenkin hirmu vaikea mulle. Joku kerta tehtiin luoksetuloja pallopalkalla ja oli ihan hyvät (sekä suorat että stopilla). Jos tästä alkais treenaamaan, ni vois johonkin kokeeseen mennä pitkästä aikaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti