maanantai 9. lokakuuta 2006

Maanantain treenitUijui, ihanat treenit tänään :) Oltiin jälleen Annan ja Natan kanssa treenimässä, tällä kertaa Kalevankankaan koulun kentällä ja lähimaastoissa. Kentällä aluksi paikallamakuu. Aikana ehkä joku puoltoista minsaa ja olin näkyvillä, sillä piiloja ei ollut lähimaillakaan.. Pysyi hyvin, eikä reagoinut minun mennessä sen taakse. Tämän jälkeen pienet pätkät seuraamista, hyvin pysyi vire ja kontakti. Seiso-käskyn harjoittelemista ja samalla tuli myös vahingossa treenittyä luoksetulon pysäytystä.. Nyt alkaa jo muistumaan Jaavallekin, että mitä seiso tarkoittikaan :) Vielä on kyllä paljon treenimistä, että siitä tulee kunnollinen. Mutta näkyy jo valoa tunnelinpäässä. Vielä pikkusen noutoa, ihan ok, mutta parempikin voisi olla..

Tallattiin alue metsään, ja ihan ensimmäisenä otettiin esineruutu. Anna vei esineet metsään niin, että Jaava näki niiden viennin (mutta minäkään en huomannut, että minne toinen esine laitetettiin ;D). Japsuttimelle käsky "missä", jolloin Jaava juoksi n. 5 metrin päähän ja turhautui. Pyysin Jaavan takaisin ja otin askeleen metsään päin ja uusi käsky "missä", jolloin koira irtosi mielettömän upeesti ja kauheella kiireellä takaisin ja lelu suussa!! Leikittiin vähän aikaa, ja Jaava jättikin lelun vahingossa alueelle. Jätin Jaavan tielle ja hain itse lelun pois. Jälleen Jaavalle kehoitus etsimään ja se pörhälsi heti sinne, minne oli ekan lelun jättänyt.. Pyöri siinä ja haisteli. Annoin sen käyttää aivojaan. Annoin uuden käskyn ja osoitin eri suuntaan, Jaava pinkaisi hirveällä kyydillä ja irtosi vielä paremmin kuin ekalla kerralla! Ja hirveällä vauhdilla takaisin lelu suussa. Sai kyllä kuulla kuinka mahtava koira on ja samalla iski pieni hepulikin tyttöön :). Huomasi heti, kun Jaava tajusi, ettei jäljestämällä lelua löydä ja sai vainun ilmasta. Eikä ennen lelut ole edes olleet noin kaukana.. Mahtava fiilis jäi :))

Olin Natalle maalimiehenä ja sen jälkeen Jaava sai etsiä vielä kaksi kertaa Annan. Hienosti meni ja siis voi elämä kuinka innoissaan Jaava on! Ei tarvita edes kunnon kehoitusta, kun neiti jo painelee menemään. Ihanaakin ihanempi koiruus :))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti