sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Koulutuksessa ja kokeessa

Torstaina osallistuin Meten kanssa Vuorelan Lotan aksakoulutukseen. Saatiin juosta jalat hapoille ja tuli taas havaittua, että mun muistikapasiteetti on rajallinen. Lotta kuitenkin sanoi, että ollaan menty paljon eteenpäin ja että hyvältä näytti. Olipas kiva, että ainakin jossain lajissa on menty eteenpäin! :) Kotiläksyksi saatiin välistävedot ja persjätöt oikea-aikaisemmiksi.

Vaikka viime aikojen treenit on menneet ihan penkin alle, niin käytiin eilen kokeilemassa avointa piirinmestiksissä. Onneksi jokunen viikko sitten kävin Lotan henkisen valmennuksen luennolla, niin pyrin ajattelemaan järkevästi. Tavoitteeksi asetin, että Meten mielentila on hyvä, liikkeistä viis. Ja että pystyn itse olemaan reilu, jos treeneissä ei suju, niin ei voi olettaa kokeessakaan mitään kummoista jackpottia.

Tuomarina kokeessa oli Riikka Pulliainen.

Paikkamakuu 0

Viereinen koira lähti ja jotain sähläystä siinä oli ollut. Mette oli noussut ja ottanut muutaman askeleen kohti piiloa. Siellä se seisoa pönötti, häntä ja korvat riippuen, kun menin kytkemään. Kai sitä alkoi tilanne ahdistamaan ja ajatteli tulla perään. Tässä sitä treenattavaa riittää, että saa sille turvallisen olon tapahtui mitä hyvänsä ja vireen oikeanlaiseksi. Nyt se kyllä oli oikeassa vireessä eli siitä ei ollut kyse.

Seuraaminen 10

Tuntui hyvälle. Täyskäännöksissä hieman irtosi, mutta ei kuulemma niin pahasti kuin välillä.

Liikkeestä maahan 0

Meten varmin liike, joten mentiin vaan rintarottingilla. Siellä se seisoa pönötti, kun käännyin ympäri. Hyvä seuruu.

Luoksetulo 8,5

Stoppi valui ja annoin vähän vartaloapuakin. Tää on vielä kesken, joten siihen nähden ihan ok. Stopin jälkeen tuli epävarmanoloisesti loppumatkan. Johtuen ehkä siitä, että vissiin kerran on tehty kokonaisena liikkeenä.. Hups.

Liikkeestä seisominen 10

Hyvä seuruu, hyvä seisominen.

Nouto 9

Napakka meno, hyvä nosto, huono paluu. Jos ongelma on tähän mennessä ollut menovauhdin hitaus verrattuna paluuvauhtiin, niin tulihan tääkin nähtyä :D

Kaukot 6 


Kaksi käskyä perusasennosta maahan ja palatessani koiran sivulle hyppäsi viisi metriä sivuun. Mulla kun on aina palatessa tapana potkia pieniä koiria ;). No ei vaiskaan, ikinä en oo sen päälle tuossa tilanteessa astunut, en tiedä mitä tapahtui? Asennonvaihdot ihan ok, mutta välit tsiikaili oikealle ja vasemmalle ja oikealle ja vasemmalle ja juuri ennenkuin tulee asennonvaihto, katsoi muhun. Jepjep..


Estehyppy 0 

Perjantain treenissä jouduin nuhtelemaan paluuhypyn äänestä, joten nyt ei sitten tultu takaisin ollenkaan. Kuitenkin hyvä meno ja hyvä istu.

Kokonaisvaikutus 10 

Tuomari tykkäsi yhteistyöstä ja koiran asenteesta.

AVO3 111,5p

Siirtymissä oli hyvin mukana ja vastasi kehuihin. Treeneihin nähden meni paremmin kuin uskalsin olettaa, sillä vinkuliisa oli jäänyt kotiin. Ja tavoite täyttyi, joten ei voi olla kuin tyytyväinen (mikä tuntuu hassulle, kun oikeestihan koe meni päin prinkkalaa, noin niin kuin tuloksellisesti ja teknisesti). Tietysti paikkamakuu harmittaa, mutta turha sitä on murehtia. Näillä mentiin ja tehtiin just niin hyvin kuin pystyttiin. Hyvin sain tsempattua kuitenkin yksilöihin enkä antanut harmitukselle tilaa. Kai sitä on jotain tullut opittua :) Nyt vaan treenataan lisää ja sitten koekalenteria selaamaan.

Mette oli mukana HOT:n joukkueessa ja HOT:lle joukkuehopeaa! Joukkueessa olivat Laura ja Ässä, Vuokko ja Brida sekä Elina ja Pro. Muille upeat ykköstulokset, mahtavaa :))

Hottilaiset takoivat muutenkin hienoja tuloksia: Piirinmestaruuden veivät Laura ja Ässä, toiseksi Vuokko ja Brida, kolmanneksi Arja ja Zack!! Voittajassa voiton veivät ykköstuloksella Maria ja Wii ja alokkaassa Elina ja Pro olivat toisia. Onnitteluhalaus kaikille, oli vaan hienoja suorituksia! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti