tiistai 20. toukokuuta 2008

Tokokoe Hämeenlinna 20.5


Mentiin ihan extempore tokoilemaan. Tarkoituksena oli mennä katsomaan Unnan koetta, mutta ollessani ajamassa koepaikalle sain soiton, että olisi yksi peruutuspaikka. Pienoinen paniikki iski, mutta eihän siinä voinut mitään menettääkään.. Reilu vartti ennen kokeen alkua olin paikalla ja ei muuta kuin maksamaan ja koiraa pissalla käyttämään. Onneksi Jaava makasi vasta toisessa ryhmässä, niin se kerkesi tottua paikkaan ja vähän rauhoittua. Koe pidettiin nurmikentällä ja pakko myöntää ettei ole tullut nurmella pahemmin treenattua :P. Jaava vaikutti olevan ihan mukavassa vireessä ja tekikin hommia ihan mukavasti. Huomasi kyllä, ettei olla treenattu..

Paikalla makaaminen 10
Seuraaminen taluttimetta 8,5
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 6
Luoksetulo 7
Seisominen seuraamisen yhteydessä 8
Noutaminen 9
Kauko-ohjaus 8
Estehyppy 10
Kokonaisvaikutus 9,5
AVO1 167,5 sij.4

Yhteenvetoa: Paikallaolo meni niinkuin pitääkin. Seuraamisessa hyppimistä ja välillä koira oli jotenkin hukassa. Maahanmenossa kävi istumaan!! Meidän vahvin liike.. Onneksi käännyin katsomaan ja toisella käskyllä kävi maahan. Luoksetulossa pysäytys meni hyyyviiin pitkäksi. Pysähtyi kuitenkin. Seisominen oli oikein napakka, mutta normaaliin tapaan kääntyi poikittain kun kävelin taakse. Noudossa vino perusasento ja mutusteli vähän kapulaa. Kaukoissa molemmat istumaannousut vaativat kaksi käskyä. Hyppy oli jopa sellainen kuin kuuluukin! Tämä oli iiiisoo yllätys! Tehty viimeiksi viime kokeessa ja silloin Jaava taisi hyppiä sitä edestakaisin.. Kokonaisvaikutukseen tuomari sanoi, että koiralla on mukava into tehdä ja että ihan turhia pistevähennyksiä. Pystyttäisiin kuulemma parempaankin :). Jaava teki ihan kivasti hommia, mutta meinasi vain useassa välissä karata pöydältä kurkkaamaan mitä siellä on (näki kun laitoin kapulan sinne ja se kiinnosti sitä hirveästi) ja teki myös hienon merkille menon, kun käveltiin kohti kakepaikkaa :D. Mutta oikein tyytyväinen olen tuon pienen mustan toimintaan :). Treenaamattomuus näkyi jne. Mutta ei keittänyt pahasti yli, vaan pysyi järki koko ajan matkassa. Hyvä Jaava!

Suuret onnittelut vielä tätäkin kautta Maijalle ja Unnalle ykkösestä ja voitosta! Teidän meno oli oikein mukavaa ja hienoa katsottavaa! Myrtin äiti on paras :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti