tiistai 4. maaliskuuta 2008

AgiaNyt on otettava kaikki ilo irti Mikkelissä olemisesta, niin tänään käytiin Annan, Natan ja Hallin kanssa agihallilla. Jaava nousi jo agihallille menevällä tiellä istumaan ja kun sanoin, että mennään ottamaan agia, niin pieni riemu repesi.

Jälleen vanhemman oikeudella Jaava pääsi tekemään ensimmäisenä. Jaava kiskoi ihan hervottomasti hallin ovelle päin, eikä meinannut kestää nahoissaan.. Ja kun vihdoin mentiin halliin, niin voi sitä hössötyksen määrää! Tehtiin ekana sellaista pätkää, missä oli muutamia hyppyjä ja pari putkea. Harjoiteltiin ihan vaan takaaohjausta. Ekana kyllä tein ihan edestä ohjaten ja hyvin sujui! Aluksi oli vaan käskyt vähän myöhässä, kun Jaavalla oli mukava turbovaihde päällä ja mulla turhan pitkä tauko takana ;). Sitten takaaohjaten (en osaa itse ohjata ollenkaan takaa ja Jaava ei oo yleensä irronnut niin hyvin, että se olisi edes fiksua) ja Jaava irtosi ihan tosi hyvin ja meni ihan niinkuin pitikin!! Ja kääntyi vielä oikeaan suuntaan eikä tullut niitä väärään suuntaan kääntymisiä, mitä usein sille tulee, kun miä ohjaan ihan miten sattuu ;). Jaava teki myös tosi tiukkoja käännöksiä ja tuli välillä ihan jostain hassuista koloista, mikä kylläkin johtui kartturista. Sitten vielä puomia ja keppejä (kepit oli hienot!). On tää agi vaan kivempaa kun toko, niin miun ku koirankii mielestä :D

Myrtti on kerran aikaisemmin käynyt tuolla hallilla ja kun kävin vaihtamassa autolla koiraa, niin Myrttikin kiskoi ihan tajuttomasti hallin ovelle päin. Mentiin ovista sisään, niin Myrtti alkoi katselemaan mua, että mitäs tehdään? Ajattelin, että testataanpa ekana tuota melko pitkää mutkaputkee. Ja sinnehän se meni, ilman mitään epäröintiä ja vauhdilla! Muutamat toistot ja vauhti sen kuin kasvoi.. Hassu vaava :) Laitettiin kaksi hyppyä peräkkäin (rimat alimmassa) ja Anna piti Myrttiä pannasta kiinni. Menin kutsumaan hyppyjen taakse ja hienosti tuli. Lisättiin siihen vielä mutkaputki ja olin kutsumassa putken edessä. Ei ongelmaa. Tehtiin vielä puomin alastuloa sekä pari kertaa kokeiltiin keppejä molemmilta puolilta.

Tokalla kierroksella Jaava karkasi A:lle, puomille, hypyille.. Se vaan lähinnä sinkoili joka suuntaan, mutta pääasia että irtosi!! Ja kivaa sillä näytti olevan :D Kepit oli taas hienot ja hyppypyörityksissä se oli tosi kivasti mukana (sitten kun kasasin itseni ja otin koiran haltuun). Keinusta meinasi tulla lentokeinu, mutta suhteellisen kovalla "odota"-käskyllä pysähtyi.

Myrtsin tokaan kierrokseen kuului jälleen puomi, jonka se lopuksi suorittikin ensimmäistä kertaa kokonaisena. Eipä ollut mitään ongelmaa. Putket on Myrtin lemppareita ja niihin se menee kovaa. Vähän jotain pieniä ohjauskuvioita ja paljon leikkiä ja namia.

Jaava oli ihan liikuttavan onnellinen päästessään esteille ja olisi kyllä kiva päästä taas agiliidon pariin.. Kesää odotellessa :). Yksi juttu on kuitenkin tullut tässä huomattua, kun ei olla agia otettu, niin Jaava on lopettanut etujalan kirputuksen. Liekkö sitten jotain jumitusta tai muuta kuitenkin agin johdosta ollut? Kuvattuhan sitä on ja niiden mukaan ei luustossa pitäisi olla mitään vikaa. Myrtti yllätti positiivisesti, kun oli heti jutun juonessa mukana. Ja tilanne oli sille kuitenkin uusi.. Sitä ei edes häirinnyt rattaissa istuva Tomi tai Anna, joka siirteli esteitä. Ainoat tilanteet, missä se lähti juoksemaan ympäri hallia oli sellaiset, missä miä keskityin johonkin muualle kuin koiraan (omistajalle risuja). Kun sitä on tottunut, että Jaavan kanssa tehdessä voi jättää koiran ilman että sillle sanoo mitään ja mennä esim. nostamaan rimoja. Myrtin kanssa tämä ei todellakaan onnistu, eikä pitäisikään onnistua! Se ei tosissaankaan jää odottamaan paikalleen, vaan keksii omaa kivaa. Kun miä keskityn 100% koiraan, niin sekin on 100% mukana :). Mutta kyllä se agiliito vaan on kivaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti