sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Tokokoulutuksessa


Päästiin VAU:n järjestämään Katariina Kainulaisen TOKO-koulutukseen. Arvoin vielä aamusella, että kenen kanssa osallistun, mutta koska Meten kanssa on isoimmat ongelmat, pääsi Mette mukaan.



Ensimmäisenä tehtiin paikallaolo. Olin ihan lähellä ja palkkailin tiheästi. Taaemmalla kentällä oli samaan aikaan agilitykoulutus, joten häiriötä riitti. Mette oli vähän tulisilla hiilillä, mutta pysyi kuitenkin. Oisko kerran alkanut haistelemaan ja noussut siinä "puoli vahingossa".



Ekassa setissä kerroin ensin meidän ongelmasta, mikä tuli ehkä ilmi ilman kertomistakin ;). Mette nimittäin lahjakkaasti käyttää tuota ääntänsä. Siinä meidän jutellessa Mette vinkuili, haukahteli ja oli rauhaton. Se kuitenkin kykeni hiljentämään itsensä ja tarjosi hiljaa istumista! Jiihaa. Edistystä on siis vähän tapahtunut, aiemmin sillä vaan kierrokset nousi ja nousi..



Aloitettiin imutusseuraamisella (koska silloin on hiljaa, kun hamuilee namia) ja siitä luoksetulo. Jäädessään paikalleen istumaan ->vinkui pari kertaa. Siitä suoraan autoon.



Kun kävin hakemassa Meten toiseen settiin, se aloitti huutamisen autosta ulos päästyään. Odottelin sen hiljenemistä ja hiljenikin parin haukahduksen jälkeen. Kävi pissalla ja KÄVELI HILJAA HALLIIN. Taas imutusseuraamista, pidin hieman pidempia taukoja ennen namin saamista. Vauhtinouto ja Mette autoon. Kerran vingahti seuraamisen aloituksessa, mutta ei huutamista. Jei.



Ja nyt siis meidän avaimet hiljaiseen työskentelyyn:



*treenit suunniteltava todella tarkasti

*4 viikkoa lyhyitä, helppoja ja useita treenejä/settejä

*oleskelua treenataan erikseen

*pikku hiljaa pidennetään namin saamista ja vaikeutetaan, mutta aluksi namia sen verran paljon ettei tule ääntä

*jos huutaa, ei pääse hommiin -> OLTAVA TODELLA MUSTAVALKOINEN



Ja on siinä Metessä paljon hyvääkin. Se on sairaalloisen ahne (mistä johtuukin tuo äänenkäyttö; komentaa mua, turhautuu jos ei ymmärrä mitä vaaditaan jne.) ->helppo motivoitava, kiihkeä ja innokas. Nyt vaan töitä, töitä ja töitä, niin hyvä siitä tulee :) Ja jos ei tuu, niin itteäni saan syyttää! ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti