sunnuntai 9. joulukuuta 2018

Myrtti ortopedin luona

Myrtin ontuminen ja epäpuhdasliike eivät menneet levolla ja kipulääkkeellä ohi. Lokakuun viimeinen päivä käytiin röntgenissä, jossa kuvattiin olat, kyynärät, lonkat ja alaselkä. Luusto oli priimaa ja eläinlääkärin mukaan harvinaisen siisti. Ainoastaan oikean olkanivelen nivelrako oli aavistuksen suurempi kuin vasemman, Mahdollisesti joku pehmytkudosvamma. Kotiin viemiseksi saatiin parin viikon tulehduskipulääke ja lepoa. 

Kuvauksesta parin päivän päästä Myrtti oli todella vaisu ja kuumetta olikin 39,8 astetta. Suuntasimme päivystykseen, jossa mitattiin kuumetta saman verran. Kuinka korkealla kuume olisikaan ollut ilman tulehduskipulääkettä.. Myrtistä otettiin verikoe, josta katsottiin tulehdusarvo sekä punkkitaudit. Tulehdusarvo oli 45 ja punkkitautitesti negatiivinen. Lääkäri halusi vielä kuvata oikeanetujalan luusyövän varalta, mutta viitteitä tästä ei ollut. Hänkin sanoi kuvan olevan todella siisti tämän ikäiselle koiralle. Kotiin lähdettiin antibioottikuurin kera. Kontrolliverikoe olisi 10 päivän kuluttua ja tulehduskipulääke jatkui samaan tapaan. Kontrolliverikokeessa tulehdusarvo oli 2. Myrtin vointi oli muuten lähes normaali, mutta ontui edelleen levosta ja kipulääkkeestä huolimatta. Pari päivää Myrtti oli ilman kipulääkettä, mutta 18.11 aloitin gabapentiinin. 

Hetken mietin, että mitä sitä seuraavaksi tekisi.. Lopulta varasin ajan osteopaatille, joka kirjasi hoitoraporttiin näin: "Tasapainotesteissä ei halua ottaa painoa oej. Tärinä kun joutuu sillä seisomaan. Lihastonus pienempi kauttaaltaan oej vs vej. oej selkeä olkanivelen liikerajoite. Kyynärnivel toimii suhteellisen normaalisti, jalan alanivelistä en löydä ongelmaa. Lähentäjät erittäin tiukat, samoin lavan yläkiinnitys rankaan. Mobilisointi laukaisee olkanivelen, mutta hetken päästä tuntuu kuin aloittaisi alusta. Mobilisoinnin jälkeen selkeä ontuma muutama askel, keventää myös seistessä tällä jalalla." 

Näin ollen varasin ajan ortopedille Espoon Evidensia Finnooseen Laura Hakalalle. Tutkimisen jälkeen ortopedi sanoi olevan pari vaihtoehtoa. Toinen olisi pehmytkudossyöpä ja toinen tapaturmainen revähdys tms. Molemmat olkanivelet ultrattiin, eikä mitään syöpään viittaavaa löytynyt. Diagnoosiksi saatiin oikean olan supraspinatusjänteen revähdys. Kuntoutuminen vie pitkän ajan, mutta olen niin onnellinen ettei tällä hetkellä kasvaimeen liittyvää löytynyt <3 Toivotaan, että oireilu eikä lihaskato lisäänny, vaan Myrtti saa viettää terveitä eläkepäiviä!

Myrtti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti